Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα σε Κογκρέσο και Fed

Συγκρατημένα κέρδη καταγράφουν οι δείκτες. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Σε θετικό έδαφος χρυσός και αργό. Στο 0,91% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι 3,1% για τη μετοχή της Apple.

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα σε Κογκρέσο και Fed

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς το Κογκρέσο συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο οικονομικής στήριξης, ενώ έχει ξεκινήσει από χθες η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 29.987 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,66% υψηλότερα στις 12.522 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,65% στις 3.671 μονάδες. 

Ομάδα Γερουσιαστών παρουσίασε τη Δευτέρα πρόταση για νέο πακέτο οικονομικής τόνωσης. Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει 748 εκατ. δολάρια σε δαπάνες για προγράμματα που είναι αποδεκτά και από τα δύο κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και εβδομαδιαίου επιδόματος ανεργίας 300 δολαρίων και επιπλέον 300 δισ. δολαρίων για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ένα δεύτερο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει δαπάνες που δεν απολαμβάνουν δικομματικής στήριξης, όπως η παροχή βοήθειας σε πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις. 

Το βράδυ της Δευτέρας, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συζήτησαν την πρόταση για το πακέτο τόνωσης. 

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα άρχισαν να χορηγούνται σε Αμερικανούς και οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer και BioNTech. 

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα σφοδρό δεύτερο πανδημικό κύμα, με τους θανάτους να έχουν ξεπεράσει ήδη τις 300.000 από την αρχή της πανδημίας. 

Το βλέμμα των επενδυτών θα είναι στραμμένο και στη Fed. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ξεκινούν σήμερα την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς και είναι πιθανό να ανακοινώσουν αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,7% στα 47,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 1,1% στα 1.852 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,215 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης στο 0,91%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 3,1%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Πτώση 1,8% σημειώνει η μετοχή της American Express.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v