Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall με S&P και Νasdaq σε νέα ρεκόρ

Σε επίπεδα ρεκόρ S&P και Nasdaq, με την ορκωμοσία Μπάιντεν στο επίκεντρο. Άλμα 13% για το Netflix. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος για το αργό. Στο 1,1% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall με S&P και Νasdaq σε νέα ρεκόρ

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τους S&P 500 και Nasdaq να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά.

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,57% στις 31.105 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,7% υψηλότερα στις 13.424 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,7% στις 3.841 μονάδες.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν έγραψε σήμερα στο Twitter ότι μια «καινούρια ημέρα» ανατέλλει στην Αμερική, λιγότερο από τρεις ώρες πριν από την ορκωμοσία του διαδεχόμενος τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Μια καινούρια ημέρα στην Αμερική», έγραψε σε ένα tweet ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα ανήμερα της μεταβίβασης της εξουσίας.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Netflix πραγματοποιεί ράλι 13%, μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου και τη δήλωση ότι εξετάζει την επαναγορά μετοχών.

Το Netflix ξεκίνησε το 2021 έχοντας φθάσει τα 203,7 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, αυξάνοντας τον αριθμό τους το 2020 περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά από το 2007, που το ίδιο εγκαινίασε το νέο πεδίο του streaming. Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο πέρυσι (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) η βάση των πελατών του αυξήθηκε κατά 8,5 εκατομμύρια άτομα, έναντι προβλέψεων των αναλυτών της Γουόλ Στριτ για αύξηση κατά 6,1 εκατομμύρια, χάρη και στις νέες δημοφιλείς σειρές του (Γκαμπί της Βασίλισας, Μπρίτζερτον και Στέμμα νέα σεζόν) ή τη νέα ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ «Ο Ήλιος του Μεσονυκτίου». Για το πρώτο τρίμηνο του 2021, το Netflix ευελπιστεί να αυξήσει τους πελάτες του κατά έξι εκατομμύρια.

Άλμα 3% πραγματοποιεί η μετοχή της Disney, ανταγωνίστριας του Netflix στην αγορά του streaming.

H μετοχή της Procter & Gamble ενισχύεται 2% μετά την αύξηση των προβλέψεων για το έτος αλλά και το άλμα στις πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο, λόγω της υψηλότερης ζήτησης για προϊόντα καθαρισμού.

Άνοδο 2,4% σημειώνει η Morgan Stanley. H αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,2% υψηλότερα στα 53,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,7%, στα 1.859 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει άνοδο έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται οριακά στο 1,1%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v