Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπιφυλακτική στάση στη Wall Street με οριακή άνοδο

Διστακτικές κινήσεις για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Άλμα 10% για την Intel. Στο 1,12% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχωρεί το αργό.

Eπιφυλακτική στάση στη Wall Street με οριακή άνοδο

Μικρή πτώση καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς η αγορά βρίσκεται για δεύτερη ημέρα σε αναζήτηση κατεύθυνσης, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας, διαρκούς αύξησης των κρουσμάτων και ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,02% στις 31.082 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,12% υψηλότερα στις 13.084 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,01% στις 3.801 μονάδες.

Η αγορά κινήθηκε υψηλότερα την πρώτη εβδομάδα του 2021 αλλά έκτοτε έχει μείνει στάσιμη. Την Τρίτη έκλεισε με οριακές μεταβολές. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,2% στις 31.068 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,3% και ο S&P 500 κατέγραψε οριακά κέρδη στις 3.801 μονάδες. Εν τω μεταξύ, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ανήλθε στο 1,18%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

Δεδομένης της ανοδικής πορείας των αποδόσεων των ομολόγων, η Credit Suisse συνέστησε στους επενδυτές να προτιμήσουν τους προ-κυκλικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοπιστωτικού τομέα και της ενέργειας.

Οι προσδοκίες για επιπρόσθετη δημοσιονομική τόνωση είναι ένας από τους λόγους πίσω από τη σταθερή ανοδική πορεία των αποδόσεων. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομέρειες του οικονομικού του σχεδίου την Πέμπτη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση και ενισχύθηκε 1,4% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019. Τον Νοέμβριο είχε καταγράψει άνοδο 1,2% σε ετήσια βάση.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο στο 1,3%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, σημείωσε άνοδο 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ύστερα από άνοδο 0,2% τον Νοέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,7% στα 52,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,55% στα 1.853 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει στο 1,1%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel πραγματοποιεί άλμα 10%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v