Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street μετά τα νέα ρεκόρ

Ηπιες κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες, μετά το χθεσινό ράλι. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακή πτώση για τον χρυσό. Στο 1,1% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street μετά τα νέα ρεκόρ

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μία ημέρα μετά την άνοδο σε νέα επίπεδα-ρεκόρ.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,04% στις 31.187 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,22% υψηλότερα στις 13.487 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,01% στις 3.852 μονάδες. 

Οι μετοχές ανήλθαν σε νέα υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και σε νέα δημοσιονομική τόνωση. Ωστόσο, η άνοδος σε νέα ρεκόρ έχει ανεβάσει τις αποτιμήσεις σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθιστώντας τους επενδυτές επιφυλακτικούς στον κίνδυνο διόρθωσης.

Ο Μπάιντεν παρουσίασε λεπτομέρειες από το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο νέος πρόεδρος θα επιδιώξει να επιταχύνει τους εμβολιασμούς με την αύξηση της χρηματοδότησης σε τοπικές και πολιτειακές κυβερνήσεις, τη δημιουργία περισσότερων κέντρων εμβολιασμού και την έναρξη εθνικής καμπάνιας ενημέρωσης.

«Βλέπουμε τον ρυθμό των εμβολιασμών ως καταλύτη για τις μετοχές το 2021, με τον τρόπο που το 2020 καθόρισαν την πορεία των μετοχών, τα κρούσματα κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα», ανέφερε σε σημείωμα ο Κιθ Πάρκερ, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων για τις μετοχές στη UBS.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασαν τις 900.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιανουαρίου. Είναι κατά 26.000 λιγότερες σε εβδομαδιαία βάση.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ανέλθουν στις 925.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,11% στα 53,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,09% χαμηλότερα, στα 1.864 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,214 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 1,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v