Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τη δημοσιονομική τόνωση και την πανδημία στο επίκεντρο. Οριακή άνοδος για το δολάριο. Απώλειες για το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός. Βουτιά 9% για την IBM.

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να υποχωρούν από επίπεδα-ρεκόρ καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές του φιλόδοξου πακέτου τόνωσης που παρουσίασε ο Μπάιντεν και ενώ επιστρέφουν οι ανησυχίες για παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,59% στις 30.991 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,33% χαμηλότερα στις 13.488 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,42% στις 3.836 μονάδες.

Ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Ρεπουμπλικάνων εκφράζουν ανοιχτά αμφιβολίες για την ανάγκη να υπάρξει ένα ακόμα πακέτο τόνωσης, ειδικά της τάξης του 1,9 τρισ. δολαρίων που έχει προτείνει ο Μπάιντεν. Εν τω μεταξύ, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τζο Μάντσιν υποστήριξε ότι το ποσό που προτείνεται να δοθεί με τη μορφή επιταγών σε εκατομμύρια Αμερικανούς είναι πολύ υψηλό.

«Η πολιτική πραγματικότητα της Ουάσιγκτον αρχίζει να επηρεάζει τις αγορές και γίνεται ολοένα και λιγότερο ξεκάθαρο πότε οι φιλόδοξοι στόχοι των Δημοκρατικών για δημοσιονομική τόνωση θα γίνουν νόμος», ανέφερε αναλυτής στο CNBC.

Στο ταμπλό, η μετοχή της IBM βουτάει πάνω από 9%, μετά την ανακοίνωση πωλήσεων τέταρτου τριμήνου οι οποίες ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα έσοδα διολίσθησαν 6% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας πτώση για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο.

Oι κυκλικές μετοχές έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση αυτή την εβδομάδα, με τον ενεργειακό και τον χρηματοοικονομικό τομέα να βρίσκονται 1% χαμηλότερα.

Ανοδικά έχουν κινηθεί οι μετοχές του τεχνολογικού τομέα. Η Apple και το Facebook έχουν ενισχυθεί 7,7% και 8,6% αντίστοιχα αυτή την εβδομάδα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η Microsoft έχει κερδίσει 5,8%.

Από την αρχή της εβδομάδας ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 2,3%, ο Dow Jones 1,2% και ο Nasdaq 4%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,5% στα 51,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,3% χαμηλότερα στα 1.841 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,215 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,09%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v