Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με τον Nasdaq σε νέα ρεκόρ

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινείται ο Nasdaq, με την προσοχή να στρέφεται στα αποτελέσματα τριμήνου των τεχνολογικών κολοσσών. Ενισχύεται το δολάριο. Υποχωρεί το αργό. Στο 1,1% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με τον Nasdaq σε νέα ρεκόρ

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς η Wall Street προετοιμάζεται για την πιο γεμάτη εβδομάδα εταιρικών αποτελεσμάτων, με τα φώτα να στρέφονται σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,7% στις 30.776 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,2% υψηλότερα στις 13.694 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1% στις 3.846 μονάδες.

Την εβδομάδα αυτή, 13 εταιρείες του Dow Jones και 111 του S&P 500 θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου. Μεταξύ αυτών είναι η Apple, η Microsoft, το Netflix, η Tesla, η McDonald's, η Honeywell, η Caterpillar και η Boeing.

«Η αγορά περιμένει καλά αποτελέσματα από την Apple, μετά τη λήξη της συνεδρίασης την Τετάρτη, με την εταιρεία να αναμένεται να ξεπεράσει εύκολα όλες τις προβλέψεις των αναλυτών», έγραψε σε σημείωμα αναλυτής της Wedbush, ο οποίος αύξησε την τιμή-στόχο στα 175 δολάρια. «Ενώ η αγορά προβλέπει πωλήσεις περίπου 220 εκατομμυρίων iPhone για το 2021, πιστεύουμε ότι με βάση την τρέχουσα πορεία και σε ένα θετικό σενάριο, η εταιρεία έχει προοπτικές για πάνω από 240 εκατ. πωλήσεις», πρόσθεσε.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει κέρδη και πωλήσεις ως τώρα, το 73% ξεπέρασε τις προβλέψεις τόσο όσον αφορά τις πωλήσεις όσο και στα κέρδη ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America.

H Wall Street προέρχεται από μια εβδομάδα κερδών με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό τομέα. Ο Dow Jones κατέγραψε την πέμπτη ανοδική εβδομάδα στις έξι τελευταίες ενώ ο S&P 500 σημείωσε την τρίτη εβδομάδα ανόδου στις τέσσερις τελευταίες. Ο Nasdaq εν τω μεταξύ πραγματοποίησε άλμα 4,19% την περασμένη εβδομάδα, σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,5% στα 51,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% υψηλότερα στα 1.862 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,213 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 1,1%.

Στο ταμπλό, πτώση 3,6% και 2,5% σημειώνουν αντίστοιχα οι μετοχές των Goldman Sachs και JP Morgan.

Η Boeing υποχωρεί 2,9% ενώ η American Express καταγράφει απώλειες 4,4%, τις μεγαλύτερες από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέστειλε τρεις φορές σήμερα τη διαπραγμάτευση της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών GameStop λόγω της μεγάλης μεταβλητότητας. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης η μετοχή εκτινάχθηκε 50% πάνω από τα 100 δολάρια.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, η αξία της μετοχής της GameStop τετραπλασιάστηκε, ενώ μόλις πριν από τέσσερις μήνες βρισκόταν στα 6 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v