Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες με ώθηση από τον τεχνολογικό τομέα καθώς αποκλιμακώνεται η πίεση στις αποδόσεις των treasuries. Ράλι 4% για την Tesla. Στο 1,69% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Απώλειες για τον χρυσό. Ανακάμπτει το αργό.

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Mε θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας και ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν από τα υψηλά 14 μηνών.

O Dow Jones ενισχύεται 0,35% στις 32.744 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 3.918 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 13.317 μονάδες.

«H τεχνολογία θα λάβει ώθηση, αν οι αποδόσεις μετριαστούν και αυτό θα είναι πιθανότατα το κυρίαρχο ζήτημα τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Τόμας Χέιζ, πρόεδρος της Great Hill Capital στη Νέα Υόρκη.

H απόδοση του 10ετούς ομολόγου αμερικανικού δημοσίου υποχωρεί 5 μονάδες βάσης στο 1,68%, μετά την άνοδο σε υψηλά 14 μηνών την περασμένη εβδομάδα.

Παρά την πίεση από την ανοδική τάση των αποδόσεων, οι S&P 500 και Dow Jones συνεχίζουν να βρίσκονται σε επίπεδα-ρεκόρ -και ο Nasdaq δεν απέχει πολύ. Ο Nτάρελ Κρονκ, CIO της μονάδας wealth management της Wells Fargo, τόνισε ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά για νέα ρεκόρ.

Η αισιοδοξία για την πορεία των αγορών και της αμερικανικής οικονομίας ενισχύεται καθώς συνεχίζεται η διανομή των εμβολίων σε όλη τη χώρα, με τον ρυθμό των εμβολιασμών να αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία από κλινική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ έδειξαν ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε η AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι 79% αποτελεσματικό.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άλμα 4%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,192 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει 0,4% στα 61 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,6% στα 1.731 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v