Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Ανοδικά κινήθηκε ο Nasdaq ενώ υποχώρησαν οι Dow Jones και S&P. Η απόφαση- έκπληξη της Fed. Στο 1,72% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Εβδομαδιαία «βουτιά» 6% για το πετρέλαιο. Οριακές διακυμάνσεις για το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την απόφαση της Fed να μην παρατείνει την ισχύ έκτακτου κανονισμού που χαλάρωνε εμμέσως τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις τράπεζες.

Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξαιρούν τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου και τις καταθέσεις τους στην κεντρική τράπεζα κατά τον υπολογισμό του συμπληρωματικού δείκτη μόχλευσης.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι η απόφαση της Fed μπορεί να οδηγήσει τις τράπεζες σε πωλήσεις ομολόγων του δημοσίου οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν τις αποδόσεις υψηλότερα, προκαλώντας εκ νέου ανησυχία στις αγορές.

Σήμερα, το yield του αμερικάνικου 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 1,72%.

«Η Fed δείχνει διατεθειμένη να αφήσει τον πληθωρισμό να ανέβει. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να δείξει η Κεντρική Τράπεζα ότι τα μακροπρόθεσμα επιτόκια θα αυξηθούν περεταίρω», ανέφερε ο επικεφαλής στρατηγικής της Miller Tabak, Matt Maley.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,71% ή 232 μονάδες στις 32.629, ο S&P 500 σημείωσε οριακή πτώση 0,06% στις 3.913 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,76% στις 13.215 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Walmart (+1,6%) και UnitedHealth (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Visa Inc. (-5,4%) και Travelers (-4,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 2,4% στα 61,42 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,5% στα 1.741 δολ./oz..

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο «βούλιαξε» 6% ενώ ο χρυσός κέρδισε 1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1909 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v