Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Θετικό πρόσημο στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον τεχνολογικό δείκτη να κερδίζει τις εντυπώσεις. Ισχυρή άνοδος για Apple (+2,8%) και Intel (+2,7%) Στο 1,68% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υποχώρησε το δολάριο.

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street μετά την πτώση στα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,68% αφού πρώτα την Παρασκευή είχε ενισχυθεί έως το 1,74%, σε υψηλό 14 μηνών.

«Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες στην αγορά. Ένας κανόνας είναι ότι τα ανοδικά επιτόκια δεν κάνουν καλό», αναφέρει αναλυτής. «Η σκέψη πίσω από αυτό είναι ότι οι επιχειρήσεις ξοδεύουν περισσότερα για να δανειστούν και το αυξανόμενο κόστος το περνάνε στους καταναλωτές ανεβάζοντας τις τιμές των προϊόντων. Οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερα και οποιαδήποτε κίνηση προς τα πίσω (μικρότερη κατανάλωση) θα πλήξει την ανάκαμψη της οικονομίας».

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,31% ή 103 μονάδες στις 32.730, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,7% στις 3.940 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,23% στις 13.377 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Apple (+2,8%) και Intel (+2,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των JP Morgan (-2,8%) και Boeing (-1,5%).

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ, υποστήριξε νωρίτερα ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν θα προχωρούσε στην έκδοση ψηφιακού νομίσματος χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

«Δεν θα προχωρούσαμε χωρίς στήριξη από το Κογκρέσο και την ψήφιση των απαιτούμενων νόμων», δήλωσε ο κ. Πάουελ σε εκδήλωση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.

«Η συνεργασία με την πρωτοβουλία του MIT για ένα ψηφιακό νόμισμα εστιάζει στις δυνατότητες και στα όρια των τεχνολογιών και δεν συνιστά απόπειρα να δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο» υποστήριξε. «Ας προσπαθήσουμε να φτιάξουμε αυτή τη βάση και μετά βλέπουμε» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 0,2% στα 61,55 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,2% στα 1.738 δολ./oz..

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1940 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v