Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street στην επέτειο της νέας bull market

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με την bull market που ξεκίνησε από τα χαμηλά της κρίσης της πανδημίας να κλείνει έναν χρόνο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Υποχωρεί η Wall Street στην επέτειο της νέας bull market

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, ένα χρόνο αφότου ξεκίνησε η bull market από τα χαμηλά της πανδημίας, καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν κέρδη από τις μετοχές που θα ωφεληθούν από το άνοιγμα της οικονομίας.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,12% στις 32.694 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,18% στις 13.349 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 3.936 μονάδες.

Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από το χαμηλό του sell-off που οδήγησε τις μετοχές 30% χαμηλότερα με τον ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία. Από το χαμηλό της 23ης Μαρτίου, ο S&P 500 και ο Dow Jones έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 75%. O Νasdaq έχει πραγματοποιήσει άλμα πάνω από 90%, ενώ ο Russell 2000 έχει εκτιναχτεί 126%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών American και United Airlines υποχωρούν περίπου 2%. Η μετοχή της Carnival Cruise Line διολισθαίνει πάνω από 2%.

Η μετοχή της ViacomCBS, η οποία έχει καταγράψει ράλι 700% από τον Μάρτιο, υποχωρεί 4% μετά την ανακοίνωση ότι θα διαθέσει περισσότερες μετοχές προς πώληση.

«Τα πράγματα έκαναν τον κύκλο τους, καθώς οι μετοχές έχουν πραγματοποιήσει ξέφρενο ράλι, με νέα υψηλά να σημειώνονται σε όλη την υφήλιο καθώς η οικονομία ανακάμπτει με ρυθμούς-ρεκόρ», επισήμανε αναλυτής στο CNBC.

«Aυτή η bull market έχει πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είναι ακόμα νωρίς. Ενώ μια αύξηση της μεταβλητότητας είναι φυσιολογική σε αυτό το στάδιο μιας ισχυρής bull market, πιστεύουμε ότι επενδυτές μπορεί να θέλουν να εξετάσουν να αγοράσουν μετά τη βουτιά. Η διανομή εμβολίων, η δημοσιονομική και νομισματική τόνωση και η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη δημιουργούν εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 3,9% στα 58,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,33% στα 1.732 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,187 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 4 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v