Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινείται ο Nasdaq, εν μέσω πιέσεων στις τεχνολογικές μετοχές. Ράλι 5% για την Intel. Στο 1,63% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άνοδος για το δολάριο. Άλμα 3% για το αργό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς επιστρέφει η αισιοδοξία για ισχυρή οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 32.637 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 13.186 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,28% στις 3.921 μονάδες.

O βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε περισσότερες από 300 μονάδες την Τρίτη, με βαρίδι τη βουτιά της μετοχής της Caterpillar κατά 3%, εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Ο S&P 500 διολίσθησε 0,8%, ενώ απώλειες 3,5% κατέγραψε ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας και των αεροπορικών ανακάμπτουν, όπως και οι ενεργειακές μετοχές.

Η μετοχή της United Airlines ενισχύεται περισσότερο από 2%.

Η μετοχή της Intel σημειώνει άνοδο σχεδόν 5%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια για την παραγωγή τσιπ.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ και η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν θα συνεχίσουν την κατάθεσή τους στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Την Τρίτη αναγνώρισαν τις υψηλές τιμές των στοιχείων ενεργητικού στις αγορές, αλλά επισήμαναν ότι δεν ανησυχούν για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης PMI της IHS Markit αυξήθηκε τον Μάρτιο στις 59 μονάδες μετά από πτώση στις 58,6 τον Φεβρουάριο.Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο του δείκτη στις 59,3 μονάδες.

Με υψηλότερο ρυθμό αναπτύχθηκε τον Μάρτιο και ο τομέας των υπηρεσιών, ο οποίος αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της οικονομίας των ΗΠΑ. Ο δείκτης PMI της IHS Markit για τις υπηρεσίες ανήλθε στις 60 μονάδες αυτόν τον μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2014.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3,5% στα 59,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,2% στα 1.729 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,182 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης στο 1,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v