Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Διαγράφουν τις αρχικές απώλειες οι δείκτες σε μια συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων. Τρόμαξε τους επενδυτές ο Τζερόμ Πάουελ. Βουτιά 4,5% για τη μετοχή της Nike. Κάτω από το 1,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά το πτωτικό ξεκίνημα με την αγορά να αναζητά κατεύθυνση μετά το ράλι που οδήγησε τους δείκτες σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

O Dow Jones ξεκίνησε με πτώση 0,61% αλλά κινείται 0,42% υψηλότερα στις 32.533 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 3.904 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,1% στις 12.972 μονάδες. 

Ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell δήλωσε νωρίτερα ότι η τόνωση της οικονομίας και η επιταχυνόμενη διανομή εμβολίων επέτρεψαν στην οικονομία να ανακάμψει νωρίτερα απ΄ όσο αναμένονταν. Σε κάποιο σημείο, συμπλήρωσε, αυτό θα επιτρέψει στη Fed να αρχίσει να αποτραβιέται από τη στήριξη που παρέχει τώρα στην οικονομία των ΗΠΑ.

«Θα είμαστε πολύ σταδιακοί με τον καιρό και με μεγάλη διαφάνεια, όταν η οικονομία ανακάμψει πλήρως θα αποτραβηχτούμε από την στήριξη που προσφέραμε σε καιρούς έκτακτης ανάγκης».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,  οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν περισσότερο απ’ όσο περίμεναν οι αναλυτές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,9% στα 59,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,5% στα 1.742 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνι έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,181 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 1,59%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nike πραγματοποιεί πτώση 4,5%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v