Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Ηπιες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες, παραμένοντας κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Επέστρεψε πάνω από τα $60 το αργό.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τη χθεσινή άνοδο του Dow Jones και του S&P 500 σε νέα επίπεδα-ρεκόρ.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,15% στις 33.473 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,02% στις 13.702 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,08% στις 4.074 μονάδες.

Η Wall Street σκαρφάλωσε σε επίπεδα-ρεκόρ τη Δευτέρα, εν μέσω αισιοδοξίας για ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία. Τα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές. Την ίδια στιγμή, ο τομέας των υπηρεσιών κατέγραψε ισχυρή άνοδο, με ώθηση από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Ο S&P 500 είχε ενισχυθεί για τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις, με τον δείκτη μεταβλητότητας VIX να υποχωρεί σε προ πανδημίας χαμηλά.

«Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύτητα-ρεκόρ και οι ιστορικές προσπάθειες του Κογκρέσου για δημοσιονομική τόνωση έχουν ανοίξει τον δρόμο για θετικό momentum», δήλωσε αναλυτής στο CNBC.

«Ο χειμώνας της πανδημίας φτάνει στο τέλος του και με τα εμβόλια μπορούμε να δούμε ένα τέλος στο τούνελ. Φαίνεται πως υπάρχει μια άνοιξη στην οικονομία», ανέφερε στο Reuters ο CEO της ASYMmetric ETFs στη Νέα Υόρκη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,5% στα 60,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,6% στα 1.739 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,18 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,68%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των αεροπορικών και των εταιρειών κρουαζιέρας συνέχισαν την ανοδική τους πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v