Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τον Dow Jones σε νέα ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με ώθηση από το άλμα στις λιανικές πωλήσεις και τη βουτιά στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. Στο 1,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται ο χρυσός. Απώλειες για το δολάριο. Ράλι 3% για την Coinbase.

Ανοδος στη Wall Street με τον Dow Jones σε νέα ρεκόρ

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τα εντυπωσιακά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την αγορά εργασίας.

O Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 33.942 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1% υψηλότερα στις 14.001 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,7% στις 4.154 μονάδες.

Οι λιανικές πωλήσεις εκτινάχτηκαν κατά 9,8% τον Μάρτιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάιο του 2020. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 6,1%.

Εν τω μεταξύ, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 193.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου, φτάνοντας στις 576.000 από 769.000 που ήταν μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Οι αναλυτές ανέμεναν 700.000 νέους ανέργους.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,4% τοn Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Citigroup ενισχύεται 2%. Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, με ισχυρά έσοδα από την επενδυτική τραπεζική.

Άνοδο 1% σημειώνει η μετοχή της Bank of America. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα $7,56 δισ. ή 86 σεντς ανά μετοχή, από $3,54 δισ. ή 40 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο πριν.

Κέρδη 3% καταγράφει η μετοχή του ανταλλακτήριου κρυπτονομισμάτων Coinbase, μετά το χθεσινό «ντεμπούτο» στη Wall Street.

«Είμαι εξαιρετικά "ταύρος" για τις αγορές και έχετε δίκιο που ανησυχείτε για τα ελλείμματά μας», δήλωσε ο CEO της BlackRock Λάρι Φινκ σε συνέντευξή του στο CNBC. «Αν δεν έχουμε οικονομική ανάπτυξη, η οποία να είναι βιώσιμη, τα επόμενα δέκα χρόνια τα ελλείμματά μας θα έχουν σημασία και θα αυξήσουν τα επιτόκια. Πιστεύω ότι χάρη στη νομισματική τόνωση, τη δημοσιονομική τόνωση, το ρευστό που υπάρχει στην άκρη, τα κέρδη, οι αγορές είναι εντάξει. Οι αγορές θα συνεχίσουν να γίνονται πιο ισχυρές», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,5% στα 62,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,8% υψηλότερα, στα 1.750 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,197 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v