Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκες στην αμερικανική αγορά, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτιά 4,5% για την Tesla.

Πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά την άνοδο των S&P 500 και Dow Jones σε επίπεδα-ρεκόρ την Παρασκευή.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,48% στις 34.036 μονάδες, ο Nasdasq υποχωρεί 1,1% στις 13.897 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,59% στις 4.160 μονάδες.

Η πτώση που έχει σημειώσει πρόσφατα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου από τα υψηλά 14 μηνών έχει επαναφέρει το ενδιαφέρον για τις τεχνολογικές μετοχές, ενώ τα θετικά οικονομικά στοιχεία έχουν βοηθήσει τους S&P 500 και Dow Jones σε επίπεδα-ρεκόρ.

Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί για τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες, το μεγαλύτερο σερί από τον Αύγουστο του 2020.

Περίπου 79 εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων οι Johnson & Johnson, Netflix, Intel, Honeywell και Schlumberger, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι υποστήριξε ότι αναμένει πως οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν να συνεχιστεί η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Στο ταμπλό, άνοδο 1% σημειώνει η μετοχή της Coca-Cola. H εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Τα κέρδη έφτασαν στο $0,55 ανά μετοχή και τα έσοδα στα $9,00 δισ. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα είναι $0,5034 και τα έσοδα $8.63 δισ.

Οι τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να κινούνται χαμηλότερα τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη μετά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν οι τράπεζες την περασμένη εβδομάδα.

Το Βitcoin σημείωσε ελεύθερη πτώση το Σαββατοκύριακο, μετά το ιστορικό υψηλό των 64.841 δολαρίων που σημείωσε την Τετάρτη. Σε κάποιο σημείο βρέθηκε να χάνει 19%, προτού ανακάμψει αισθητά. Το κρυπτονόμισμα κινείται τη Δευτέρα στις 56.794 δολάρια.

Το Coinbase, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα, κινείται 2% χαμηλότερα.

Η Tesla, η οποία έχει αγοράσει Βitcoin, βουτάει 4,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,2% στα 63,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,4% στα 1.773 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,202 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v