Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση στη Wall Street δίνουν ενισχυμένα εταιρικά κέρδη

Ο Μάιος ξεκινά υψηλότερα στα αμερικανικά χρηματιστήρια. Τα στοιχήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας καθορίζουν τον ρυθμό της συναλλακτικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις ενισχυμένων οικονομικών αποτελεσμάτων εισηγμένων.

Ώθηση στη Wall Street δίνουν ενισχυμένα εταιρικά κέρδη

Με ανοδικά βηματισμό ξεκίνησε την εβδομάδα και τον Μάιο η Wall Street, ύστερα από την υποχώρηση της Παρασκευής, καθώς ισχυρά εταιρικά κέρδη ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα.

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,5% στις 4.200 μονάδες, ο δείκτης Dow Jones ανεβαίνει 0,9% στις 34.200 μονάδες και ο Nasdaq βρίσκει τοίχο στις 14.000 μονάδες, υποχωρώντας 0,5%.

Σημειώνεται ότι σε μηνιαία βάση και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με κέρδη. Ο S&P 500 ενισχύθηκε τον Απρίλιο κατά 5,25%, ο Dow Jones κατά 2,7% και κατά 5,4% ο Nasdaq.

Οι μετοχές της Berkshire Hathaway αυξήθηκαν κατά 1% αφού ο όμιλος του Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε αύξηση κατά 20% στα λειτουργικά κέρδη και συνέχισε να επαναγοράζει μεγάλα ποσά των μετοχών του.

Τα στοιχήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας καθορίζουν τον ρυθμό της συναλλακτικής δραστηριότητας . Ενισχύονται σχεδόν 1% οι Norwegian Cruise Line, Carnival Corp., Caterpillar και Bank of America.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, που έδειξαν ανάκαμψη τον Μάρτιο εν μέσω της αύξησης του εισοδήματος καθώς τα νοικοκυριά έλαβαν από την κυβέρνηση επιπλέον χρήματα προκειμένου να στηριχθούν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι καταναλωτικές δαπάνες εκτινάχθηκαν κατά 4,2% τον περασμένο μήνα, έναντι αύξησης 4% που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ τα εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 21,1% τον Μάρτιο κυρίως λόγω της στήριξης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο δείκτης τιμών προσωπικής καταναλωτικής δαπάνης αυξήθηκε κατά 0,5% τον Μάρτιο. Εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενέργειας, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,4% έναντι αύξησης 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σε ετήσια βάση ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1,8% έναντι του 1,4% τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v