Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall με τον S&P 500 σε νέα ρεκόρ

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τη Fed στο επίκεντρο. Άλμα 8% για τη UPS. Υποχωρεί 3% η Tesla. Στο 1,58% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το αργό.

Mεικτά πρόσημα στη Wall με τον S&P 500 σε νέα ρεκόρ

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 34.029 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,3% στις 14.093 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,15% στις 4.192 μονάδες.

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μεγάλα ονόματα του ταμπλό όπως η Alphabet, η Microsoft και η AMD.

Μέχρι στιγμής το ένα τρίτο περίπου των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα και το 84% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 12% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, μετά την άνοδο κατά 11,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών S&P CoreLogic Case-Shiller. Είναι η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 15 ετών. Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη άνοδο συνεχίζουν να είναι το Φοίνιξ, το Σαν Ντιέγκο και το Σιάτλ. Οι τιμές στο Φοίνιξ ενισχύθηκαν 17,4% σε ετήσια βάση, ακολουθεί το Σαν Ντιέγκο με αύξηση 17% και το Σιάτλ με 15,4%.

Σήμερα ξεκινάει και η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπερασπιστεί την πολιτική της να αφήσει τον πληθωρισμό να υπερβεί τον στόχο για κάποιο διάστημα.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla διολισθαίνει 3% παρά την ανακοίνωση για καθαρά κέρδη-ρεκόρ 438 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα κέρδη και τα έσοδα της εταιρείας του Έλον Μασκ ήταν επίσης υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, λαμβάνοντας ώθηση από τις πωλήσεις Βitcoin.

Άλμα 8% πραγματοποιεί η μετοχή της UPS μετά την ανακοίνωση κερδών, τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν 27%.

Ράλι 8% σημειώνει η μετοχή της GameStop, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του «πολέμου» ανάμεσα στους μικροεπενδυτές του Reddit και τα hedge funds. Η αλυσίδα καταστημάτων πώλησης βιντεοπαιχνιδιών ανακοίνωσε ότι πούλησε 3,5 εκατ. επιπλέον μετοχές, αντλώντας 551 εκατ. δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,1% στα 62,5 δολάρια, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,1% στα 1.779 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,208 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v