Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τη Fed

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με τον S&P 500 να παραμένει κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ. Διολίσθησε το δολάριο έναντι του ευρώ. Νέα άνοδος για το αργό. Στο 1,63% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άλμα 3% για την Alphabet. Πτώση 2,8% για τη Microsoft.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τη Fed

Νηνεμία επικράτησε στη συνεδρίαση της Τετάρτης στην αμερικανική αγορά καθώς η Fed επανέλαβε τη δέσμευσή της ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα με τον ίδιο ρυθμό και δεν προέβη σε δηλώσεις που θα τάραζαν τους επενδυτές.

O Dow Jones υποχώρησε 0,48% στις 33.820 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,28% στις 14.051 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,08% στις 4.183 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα άφησε όπως αναμενόταν αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0% με 0,25% και διατήρησε τις αγορές ομολόγων στα 120 δισ. δολάρια τον μήνα.

«Καθώς συνεχίζεται η πρόοδος στους εμβολιασμούς και η ισχυρή δημοσιονομική, οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης έχουν ενισχυθεί» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Fed μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης. «Οι τομείς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία παραμένουν αδύναμοι αλλά έχουν σημειώσει βελτίωση. Ο πληθωρισμός έχει κινηθεί υψηλότερα, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό παροδικούς παράγοντες» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

Η Fed επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να υπάρξει «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος» στους στόχους για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

Από το μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μητρική της Google, η Alphabet, ανακοίνωσε κέρδη τα οποία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, τα κέρδη ήταν 17,9 δισ. δολάρια ή $26,29 ανά μετοχή έναντι προσδοκίας για $15,82. Ηταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για $15,88 ανά μετοχή ενώ ξεπέρασε και το προηγούμενο υψηλό των $15,2 δισ. του προηγούμενου τριμήνου. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 34%, στα 55,3 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για άνοδο κατά 26% σε ετήσια βάση στα 51,70 δισ., αλλά κοντά στα 56,9 δισ. που είχε το τέταρτο τρίμηνο.

Η μετοχή της Αlphabet έκλεισε με άνοδο 3%.

Πτώση 2,8% σημείωσε η μετοχή της Microsoft παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. H εταιρεία κατέγραψε κέρδη 1,95 δολάριο ανά μετοχή έναντι πρόβλεψης για $1,78. Τα έσοδα έφτασαν στα 41,71 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 41,03 δισ. Η Microsoft σημείωσε 19% ετήσια αύξηση εσόδων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση που έχει σημειώσει η εταιρεία από το 2018, χάρη εν μέρει στις αυξημένες πωλήσεις υπολογιστών λόγω πανδημίας κορωνοϊού.

Απώλειες 3% κατέγραψε η μετοχή της Boeing. Η καθαρή ζημιά του αεροπορικού κολοσσού έφτασε στα 561 εκατ. δολάρια, υποχωρώντας κατά 80 εκατ. σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Είναι το έκτο διαδοχικό τρίμηνο που καταγράφει απώλειες. Η ζημιά ανά μετοχή κινήθηκε χαμηλότερα, από $1,11 ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2020, στο $0,90 το ίδιο διάστημα του 2021.

Η Apple και το Facebook ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε1,27% στα 63,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,55% χαμηλότερα στα 1.768 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διέγραψε τα κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v