Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένες απώλειες στη Wall Street

Μικρή πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον πληθωρισμό να προβληματίζει τους επενδυτές. Στο 1,64% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Σε υψηλό άνω των δύο ετών το πετρέλαιο. Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε ο χρυσός.

Περιορισμένες απώλειες στη Wall Street

Χαμηλότερα κινήθηκε η Wall Street μετά το sell off της προηγούμενης εβδομάδας που προκάλεσε η ανησυχία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο σημείωσε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Φεβρουάριο, αποφεύγοντας τα χειρότερα, με δύο σ ανοδικές συνεδριάσεις την Πέμπτη και Παρασκευή.

«Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας δεν έδειξαν μόνο πόσο ισχυρός μπορεί να είναι ο αντίχτυπος από τον πληθωρισμό αλλά και πόσο υπεραγορασμένη είναι η χρηματιστηριακή αγορά», σχολίασε στέλεχος της JP Morgan.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,16% ή 54 μονάδες στις 33.327, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,25% στις 4,163 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,38% στις 13.379 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Merck & Co (+1,9%) και Dow Inc. (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (-2,4%) και Apple (-1,6%).

Στο εταιρικό μέτωπο, η AT&T, ιδιοκτήτρια της HBO και των στούντιο της Warner Brothers, και το δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης και streaming Discovery Inc, που είναι ιδιοκτήτης τηλεοπτικών σταθμών όπως το HGTV και το TLC, θα συγχωνεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στον τομέα των media, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η AT&T θα λάβει 43 δισ. δολάρια σε μετρητά, χρεόγραφα και θα αναλάβει μέρος του χρέους της WarnerMedia. Οι μέτοχοι της AT&T θα λάβουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 72% της νέας εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της Discovery θα κατέχουν το 29% της νέας εταιρείας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI έπιασε υψηλό άνω των δύο ετών σημειώνοντας άνοδο 1,4% στα 66,27 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 1,6% στα 1.867 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς  ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,64% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,2159 δολ.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v