Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε αρνητικό έδαφος οι Dow Jones και S&P 500, με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στη Fed. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Πάνω από τα $71 το αργό. Στο 1,47% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά το νέο κλείσιμο-ρεκόρ του S&P 500 και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,31% στις 34.370 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,25% στις 14.104 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,26% στις 4.236 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο S&P 500 σημείωσε νέο ρεκόρ και έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 0,4%. Ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες 0,8%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,9% στην τέταρτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο.

«Επειδή ο S&P 500 σκαρφάλωσε σε νέο επίπεδο-ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, οι επενδυτές θέλουν να δουν αν αυτό στέλνει σήμα για ακόμα υψηλότερα επίπεδα βραχυπρόθεσμα» δήλωσε στο CNBC ο Τζιμ Πόλσεν, υπεύθυνος επενδύσεων στη Leuthold Group.

Η διήμερη συνεδρίαση της Fed αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των επενδυτών αυτή την εβδομάδα. Η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να λάβει κάποια δράση, αλλά οι προβλέψεις της για τα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την οικονομία μπορεί να έχουν αντίκτυπο στις αγορές.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν άνοδο του πληθωρισμού, η συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο για πιθανές ενδείξεις ότι η Fed μπορεί να φέρει νωρίτερα το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση του επιτοκίου ή την περιστολή του QE», πρόσθεσε ο κ. Πόλσεν.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 0,9% στα 71,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,53% χαμηλότερα, στα 1.850 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,213 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,47%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 1,71%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Απώλειες πάνω από 1% σημειώνουν οι μετοχές των JP Morgan και Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v