Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ιστορικά υψηλά για τους S&P και Nasdaq

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν οι S&P και Nasdaq ενώ υποχώρησε ο Dow Jones. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed. Στο 1,50% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακή πτώση για το δολάριο.

Νέα ιστορικά υψηλά για τους S&P και Nasdaq

Νέα ιστορικά υψηλά για του S&P και Nasdaq με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Τζέρομ Πάουελ, αναμένεται να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Fed για χαλαρή νομισματική πολιτική παρά την εκτίναξη του πληθωρισμού τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός έπιασε υψηλό 13 ετών, σημειώνοντας «άλμα» 5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

«Οποιαδήποτε ένδειξη από τη Fed για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα προκαλέσει αναστάτωση στην χρηματιστηριακή αγορά», σχολίασε ο επικεφαλής στρατηγικής της Leuthold Group, Jim Paulsen.

Στη Wall Street. o Dow Jones υποχώρησε 0,25% ή 85 μονάδες στις 34.394, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,18% στις 4,255 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,74% στις 14.174 μονάδες. Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν οι S&P και Nasdaq.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Salesforce.com (+2,6%) και Apple (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των JP Morgan (-1,9%) και Walgreens Boots (-1,7%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε οριακά 0,1% στα 70,88 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,7% στα 1.865 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,50% αν και νωρίτερα είχε υποχωρήσει σε χαμηλό τριών μηνών στο 1,43%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,2122 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v