Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση για ανάσες στα νέα υψηλά για τη Wall

Οριακές απώλειες για τους δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τα απανωτά ιστορικά ρεκόρ. Στο επίκεντρο η οικονομία αλλά και η παγκόσμια έξαρση κρουσμάτων. Ηπιες πιέσεις για πετρέλαιο και χρυσό.

Στάση για ανάσες στα νέα υψηλά για τη Wall

Σταθεροποιητική κίνηση στην αμερικανική αγορά μετοχών, με τους Dow Jones και S&P 500 να διαπραγματεύονται σε νέα επίπεδα ρεκόρ. 

Ο Dow Jones καταγράφει οριακές απώλειες 0,02% στις 35.478 μονάδες. Εχθές καταγράφηκε ακόμη ένα ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό, στις 35.501 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,16% στις 4.440 μονάδες ενώ ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,36% στις 14.711 μονάδες. 

Οπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 375.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο 7,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, με επιτάχυνση στο 6,1% για το δομικό δείκτη. 

Η άνοδος σε νέα ιστορικά υψηλά για τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς έλαβε χώρα μετά τα στοιχεία για μικρή χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων. Ωστόσο, κάποιοι επενδυτές προβληματίζονται από τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά, τη στιγμή που καταγράφεται μεγάλη άνοδος στα νέα κρούσματα κορωνοϊού τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως. 

"Ενώ κάποιοι traders συνεχίζουν να ποντάρουν σε περαιτέρω άνοδο, άλλοι έχουν αρχίσει κινήσεις hedging έναντι ενδεχόμενης υποχώρησης, κάτι που εξηγεί τη στροφή από τις αναπτυξιακές στις κυκλικές μετοχές", αναφέρει αναλυτής της ActivTrades. 

Στο ταμπλό, άνοδο καταγράφει ο τίτλος της EBay μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ πιέσεις υφίσταται η μετοχή της Alibaba εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου από τον κινεζικό κολοσσό. 

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,21% στις 7.205 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται 0,82% στις 15.956 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να καταγράφει άνοδο 0,45% στις 6.888 μονάδες. 

Μικρή υποχώρηση καταγράφει τόσο η τιμή του πετρελαίου, στα 69 δολάρια το βαρέλι, όσο και η τιμή του χρυσού, στα 1.750 δολάρια την ουγκιά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v