Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Νέα ιστορικά υψηλά για τρίτη σερί συνεδρίαση έπιασαν οι Dow Jones και S&P, σημειώνοντας οριακή άνοδο. Στο 1,37% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακά χαμηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Θετικό πρόσημο στη Wall Street μετά τη νέα μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το υπουργείο εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν εκ νέου, τούτη τη φορά στις 375.000 αιτήσεις από 385.000 προηγουμένως.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,04% ή 14 μονάδες στις 35.499, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,29% στις 4.460 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,35% στις 14.816 μονάδες. Dow Jones και S&P έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce.com (+2,2%) και Apple (+2%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των American Express (-1,4%) και Visa Inc. (-1,2%).

Στο μεταξύ, όλο και περισσότεροι Κεντρικοί Τραπεζίτες στις ΗΠΑ τάσσονται υπέρ μιας πιο σφικτής νομισματικής πολιτικής προκειμένου να συγκρατηθούν οι πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία.

Η πρόεδρος της Fed στο Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, μίλησε για περιορισμό της «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής από τα τέλη του έτους, λόγω της δυναμικής που επιδεικνύει η αμερικανική οικονομία.

Αντίστοιχα, και ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Ντάλας, Robert Kaplan, υποστήριξε ότι η Fed θα πρέπει να ξεκινήσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων από τον Οκτώβριο.

Αναφορικά με τα χθεσινά στοιχεία πληθωρισμού, ο επικεφαλής επενδύσεων της Commonwealth Financial Network, Brad McMillan, σχολίασε ότι το τουλάχιστον «ο δείκτης τιμών έκανε μια μικρή παύση. Τόσο τα μηνιαία στοιχεία όσο και τα ετήσια ήταν σταθερά ή κάτω από τα αντίστοιχα στοιχεία του προηγούμενου μήνα. Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση ο πληθωρισμός δεν είναι ασταμάτητος».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 69,09 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση μόλις 0,1% στα 1.751 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,37% και στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1733 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v