Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα στις κινήσεις της Fed

Απώλειες για τα εμπορεύματα, βουτιά πάνω από 3% κάνει το αργό. Υψηλό 9 μηνών χτύπησε το δολάριο. Υποβαθμίζει την πρόβλεψη ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας η Goldman Sachs. Μικτά στοιχεία από ανεργία και μεταποίηση.

Μικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα στις κινήσεις της Fed

Μικτά κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η επιβράδυνση του ρυθμού αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα κατεβάσει την ταχύτητα της οικονομίας.

«Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αντικατοπτρίζουν μία κεντρική τράπεζα που είναι έτοιμη να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα του tapering τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Sean Bandazian, αναλυτής επενδύσεων στην Cornerstone Wealth.

O Dow Jones κινείται 0,13% αρνητικά, στις 34.910 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,18% και φτάνει στις 4.407 και ο Νasdaq με άνοδο 0,34% βρίσκεται στις 14.576 μονάδες.

Παράλληλα, το αμερικανικό αργό χάνει πάνω από 3%, φτάνοντας στα 63,29 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί στο 1,245%. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο χτύπησε υψηλό 9 μηνών, με το ευρώ να αλλάζει χέρια στο $1,169.

Η Goldman Sachs υποβάθμισε την πρόβλεψη ανάπτυξης για το τρέχον τρίμηνο στο 5,5%, από 9% προηγουμένως, ενισχύοντας το αρνητικό κλίμα. Εκτιμά επίσης ότι ο πληθωρισμός θα είναι υψηλότερος από τον αναμενόμενο την υπόλοιπη χρονιά.

«Η επίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα στην ανάπτυξη και στον πληθωρισμό αποδεικνύεται ότιείναι μεγαλύτερη από αυτή που αναμενόταν», σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs Jan Hatzius.

Στο μέτωπο των data, μικτά ήταν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν. Νέο χαμηλό χτύπησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την τελευταία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μία ακόμη ένδειξη που θέλει την αγορά εργασίας να βελτιώνεται καθώς έρχεται το φθινόπωρο. Οπως μεταδίδει το CNBC, οι αιτήσεις έφτασαν τις 348.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας Philadelphia Fed Index έδειξε ότι η περιοχή βρίσκεται σε ανάπτυξη αλλά σε επίπεδο χαμηλότερο από το αναμενόμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v