Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά τη Fed

Πτώση σημειώνουν οι Dow Jones και S&P ενώ σε θετικό πρόσημο κρατιέται ο Nasdaq. Βουτιά 7% για τις ενάρξεις κατοικιών τον Ιούλιο. Κατηφορίζουν οι μετοχές της Target, κέρδη πάνω από 6% για τη Lowe's. Στο 1,28% τσίμπησε το 10ετές Treasury.

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά τη Fed

Επιφυλακτικές κινήσεις μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed όπου μεταξύ άλλων φαίνεται να σχεδιάζεται η μείωση στις μηνιαίες αγορές ομολόγων πριν το τέλος του έτους.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury τσίμπησε ελαφρώς υψηλότερα την Τετάρτη, στο 1,27%.

O Dow Jones υποχωρεί 0,32% και βρίσκεται στις 35.229 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,25% στις 4.433, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται μόλις 0,06% στις 14.666. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,5% και φτάνει στα 66,94 δολάρια ανά βαρέλι.

Κατά 7% υποχώρησαν οι ενάρξεις κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση, έναντι προσδοκίας για πτώση 2,6% και μετά την άνοδο κατά 3,5% του Ιουνίου. Η κυβέρνηση ανακοίνωση ότι οι ενάρξεις έφτασαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 1.534.000. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν τα 1.600.000. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα ενισχύθηκαν κατά 2,5%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Target καταγράφουν πτώση 2,8% ακόμη και μετά τη δημοσίευση κερδών δευτέρου τριμήνου. Η λιανική εταιρεία δημοσίευσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και ανέβασε τις προβλέψεις της για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με στήριξη και από τις πωλήσεις σχολικών ειδών.

Οι μετοχές της Lowe's ενισχύονται πάνω από 6%, αφότου ενημέρωσε ότι τα κέρδη το προηγούμενο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

«Η διόρθωση στο χρηματιστήριο καθυστερεί. Τα κρούσματα Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται και να επισκιάζουν τα οικονομικά ανοίγματα, τα δεδομένα που έρχονται από τους καταναλωτές δείχνουν μεγάλη πτώση -συμπεριλαμβανομένης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, των λιανικών πωλήσεων και των ενάρξεων κατοικιών. Αρκετές μετοχές έχουν σταματήσει να αντιδρούν θετικά στα καλά κέρδη, ο πληθωρισμός είναι υψηλός και όλοι συζητούν για το tapering της Fed», δήλωσε ο Jim Paulsen, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής της Leuthold Group. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v