Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα αναμέτρηση με τα ρεκόρ στη Wall Street

Προς τέταρτο συνεχόμενο ιστορικό υψηλό κινούνται Dow Jones και S&P 500 την Παρασκευή. Στο επίκεντρο η υγεία της αμερικανικής οικονομίας. Κέρδη για Walt Disney, πτώση για Airbnb. Ανοδικά ο χρυσός.

Νέα αναμέτρηση με τα ρεκόρ στη Wall Street

Σταθεροποιητική κίνηση στην αμερικανική αγορά, με τους Dow Jones και S&P 500 να επιχειρούν κίνηση υψηλότερα, μετά από τρία συνεχόμενα κλεισίματα σε νέα ιστυορικά υψηλά. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 35.552 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,1% στις 4.463 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί οριακά στις 14.806 μονάδες.

Ωθηση στην αγορά έχουν δώσει ο ήπιος πληθωρισμός αλλά και η μείωση στις νέες αιτήσεις στα επιδόματα ανεργίας αυτή την εβδομάδα, ενώ στενά παρακολουθούνται και τα δεδομένα στο μέτωπο του κορωνοϊού και της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα. 

Στο μακροοικονομικό μέτωπο σήμερα, οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων στις ΗΠΑ αυξήθκαν κατά μόλις 0,3% τον Ιούλιο, στη μικρότερη άνοδο από το Νοέμβριο, σε μια καλή είδηση για τον πληθωρισμό. Οι τιμές εισαγωγών ενισχύονται κατά σχεδόν 1% ή περισσότερο κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο. Οι τιμές των εξαγωγών ενισχύθηκαν κατά 1,3% τον ίδιο μήνα. 

Παράλληλα, η αμερικανική FDA ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης τρίτη δόση εμβολιασμού για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. 

Στην αγορά, άνοδο καταγράφει ο τίτλος της Walt Disney, καθώς ο κολοσσός στον κλάδο αναψυχής ανακοίνωσε τα ισχυρότερα κέρδη και πωλήσεις την τελευταία διετία, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προβλέψεις. 

Πτώση 3% για τον τίτλο της Airbnb, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα της εταιρίας εκτινάχθηκαν στα 1,3 δισ. δολάρια, με τις πιέσεις να αποδίδονται στο γεγονός ότι η εταιρία δεν έδωσε guidance για τη συνέχεια. 

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 ενισχύεται 0,4% στις 7.221 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,31% στις 15.987 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι εμφανίζει άνοδο 0,28% στις 6.901 μονάδες.  

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται ο χρυσός, με άνοδο 0,8% στα 1.765 δολάρια την ουγκιά ενώ σταθεροποιητικά κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές, στα 69,02 δολάρια το βαρέλι. 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v