Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το αδύναμο λιανεμπόριο ρίχνει τη Wall

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη η πτώση των λιανικών πωλήσεων Ιουλίου -η μετάλλαξη Δέλτα ασκεί πιέσεις. Αρνητικά οι μετοχές των Home Depot (-4%) και Walmart, αν και τα κέρδη δευτέρου τριμήνου ήταν μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα.

Το αδύναμο λιανεμπόριο ρίχνει τη Wall

Καθοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μετά την πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η οικονομία ίσως κατεβάζει ταχύτητα ενόψει αναζωπύρωσης Covid-19. 

Ο Dow Jones χάνει 1,3% ή 460 μονάδες, στις 35.161, ο S&P 500 υποχωρεί 1,26% και βρίσκεται στις 4.423, ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει 1,46%, στις 14.578 μονάδες.

Ο Dow και ο S&P 500 έκλεισαν σε ρεκόρ υψηλό τη Δευτέρα, ολοκληρώνοντας την πέμπτη διαδοχική θετική συνεδρίασή τους.

Περισσότερο από ό,τι αναμενόταν μείωσαν τις αγορές τους οι καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο, καθώς οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Δέλτα περιόρισαν τη δραστηριότητα και τα κίνητρα της κυβέρνησης στέρεψαν… Οπως μεταδίδει το CNBC, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 1,1% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 0,3%.

Από την άλλη πλευρά, η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς αυξήθηκε κατά 0,9% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Η μετοχή της Home Depot χάνει 4% αφότου δημοσίευσε αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Αν και τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες, οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν 4,5%, ποσοστό που ήταν χαμηλότερο από τις προβλέψεις για 5%.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street και τα κέρδη της Walmart το δεύτερο τρίμηνο, καθώς ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου κέρδισε έδαφος στις δραστηριότητες παντοπωλείου και είχε ισχυρή παρουσία στις πωλήσεις σχολικών ειδών. Τα κέρδη υποχώρησαν στα 4,28 δισ. δολάρια ή $1,52 ανά μετοχή, από $6,48 δισ. ή $2,27 ανά μετοχή έναν χρόνο πριν. Εξαιρουμένων κάποιων κονδυλίων, η εταιρεία είχε κέρδη $1,78 ανά μετοχή έναντι πρόβλεψης για $1,57. H μετοχή υποχωρεί 0,7%.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται σταθεροποιητικά στο 1,26%, στην αγορά εμπορευμάτων το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,5% στα $66,94 ανά βαρέλι ενώ στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ κινείται αρνητικά κατά 0,4% και αλλάζει χέρια στο 1,173 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v