Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Νέα ιστορικά υψηλά έπιασαν οι Dow Jones και S&P, σημειώνοντας οριακή άνοδο. Αρνητικό πρόσημο για τον Nasdaq. Στο 1,26% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Σε χαμηλό εβδομάδας το πετρέλαιο.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε η Wall Street παρά τα απογοητευτικά στοιχεία λιανικών πωλήσεων και βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα που επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο αυξήθηκαν 8,5% έναντι 11,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 4,4%. Αντίστοιχα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 6,4% από 7,8% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι επενδυτές στις ΗΠΑ είδαν θετικά τον πληθωρισμό καθώς αυξήθηκε λιγότερο απ’ όσο ανέμεναν –αν και παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα- και τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας που μειώθηκαν για τρίτη διαδοχική εβδομάδα. Στον αντίποδα, προβλημάτισε η «βουτιά» της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,31% ή 108 μονάδες στις 35.624, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,26% στις 4.479 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,20% στις 14.793 μονάδες. Οι Dow Jones και S&P έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά για πέμπτη σερί συνεδρίαση.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των UnitedHealth (+1,5%) και Merck & Co (+1,4%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (-2,3%) και Walt Disney (-1,2%).

Στο μεταξύ, η Fed φαίνεται όλο και περισσότερο να στρέφεται υπέρ μιας απόφασης για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις. Ορισμένοι, Κεντρικοί Τραπεζίτες δεν κρύβουν την επιθυμία τους να ξεκινήσει η μείωση στις μηνιαίες αγορές ομολόγων ακόμα και τον Σεπτέμβριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI έπιασε χαμηλό εβδομάδας καθώς υποχώρησε 1,7% στα 67,29 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.789 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς  υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,26% και στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1777 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v