Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικρή πτώση σημείωσε ο Dow Jones ενώ σε θετικό πρόσημο κρατήθηκαν οι S&P και Nasdaq. «Άλμα» 19,5% για τη μετοχή των Macy’s. Έκτη σερί πτώση για το πετρέλαιο. Σε υψηλό εννέα μηνών το δολάριο. Στο 1,24% το 10ετές ομόλογο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μπρος στα σχέδια της Fed να μειώσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων πριν το τέλος του έτους.

«Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αντικατοπτρίζουν μία κεντρική τράπεζα που είναι έτοιμη να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα του tapering τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Sean Bandazian, αναλυτής επενδύσεων στην Cornerstone Wealth.

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 0,19% ή 66 μονάδες στις 34.894, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,13% στις 4.405 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,11% στις 14.541 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Cisco Systems (+3,9%) και UnitedHealth (+2,3%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (-3,1%) και Chevron (-2,7%).

Σημειώνεται ότι η μετοχή των Macy’s «εκτοξεύτηκε» 19,5% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου.

Στο μεταξύ, νέο χαμηλό χτύπησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την τελευταία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μία ακόμη ένδειξη που θέλει την αγορά εργασίας να βελτιώνεται καθώς έρχεται το φθινόπωρο.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι αιτήσεις έφτασαν τις 348.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Ήταν πολύ λιγότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 365.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα. Ηταν επίσης λιγότερες κατά 29.000 από τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

Στον αντίποδα, επιβραδύνθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα η μεταποιητική δραστηριότητα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ τον Αύγουστο.

Η Federal Reserve της Πολιτείας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας μειώθηκε στις 19,4 μονάδες, που είναι το πιο χαμηλό από τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσει στις 23,0, ενώ επίσης έναν μήνα πριν ήταν στις 21,9 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε για έκτη μέρα, τούτη τη φορά κατά 2,7% στα 63,60 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.783 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,24% και στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε 0,3 έναντι του ευρώ στο 1,1680 δολ., σε υψηλό εννέα μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v