Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Εναλλαγές προσήμων στην αμερικανική αγορά με τους δείκτες να οδεύουν σε εβδομαδιαίες απώλειες. Άνοδος για το αργό. Στο 1,32% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πτώση για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη 1,5% για τη Moderna.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Μεταξή κερδών και απωλειών κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να διατηρούν επιφυλακτική στάση εν μέσω ανησυχιών για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη στάση που θα τηρήσει η Fed.

Ο βιομηχανικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,6% στις 35.090 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,65% υψηλότερα στις 15.348 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,6% στις 4.519 μονάδες.

Για την εβδομάδα ο Dow Jones βρίσκεται 1,4% χαμηλότερα και οδεύει στη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών. Ο S&P 500 έχει διολισθήσει 0,9% από την αρχή της εβδομάδας και ο Nasdaq 0,8%.

Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά αδύναμος μήνας για τις μετοχές και οι πωλητές έχουν κυριαρχήσει στη Wall Street, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας που δημοσιεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,7% σε μηνιαία βάση, πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για κέρδη 0,6%. Ο δείκτης κινήθηκε 8,3% υψηλότερα σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2010, όταν ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.

Εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας και του εμπορίου, οι τιμές σημείωσαν κέρδη 0,3%. Σε ετήσια βάση ενισχύθηκαν 6,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,4% στα 69,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% χαμηλότερα, στα 1.794 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,182 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,32%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Moderna σημειώνει άνοδο 1,5%, μετά από άλμα 7,5% στη χθεσινή συνεδρίαση. Η φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει συνδυαστικό μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και της γρίπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v