Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν στα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P

Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους Dow Jones και S&P να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Πάνω από $1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Tesla (+13,2%). Στο 1,63% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Επιμένουν στα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street εν αναμονή σημαντικών εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες μέρες στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, μερικές από τις ισχυρότερες τεχνολογικές εταιρείες θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου αυτήν την εβδομάδα, όπως το Facebook, η Alphabet, η Microsoft, η Amazon και η Apple. Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο, περίπου το ένα τρίτο των εισηγμένων στον Dow Jones θα γνωστοποιήσουν αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, οι Caterpillar, Coca Cola, Boeing και McDonalds.

«Η άνοδος των κερδών δίνει ώθηση στη bull market», δήλωσε ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Commonwealth Financial Network. «Η σεζόν αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου έχει ξεκινήσει πολύ καλά παρά τις ανησυχίες για τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και την έλλειψη εργατικού δυναμικού» τόνισε.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,13% ή 63 μονάδες στις 35.744, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,48% στις 4.566 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,90% στις 15.226 μονάδες. Σημειώνεται ότι Dow Jones και S&P έπιασαν νεά ιστορικά υψηλά για δεύτερη σερί μέρα .

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walt Disney (+1,5%) και Home Depot (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των American Express (-2,6%) και Amgen (-0,9%).

Στο μεταξύ, η κεφαλαιοποίηση της Tesla  ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια τη Δευτέρα καθώς η μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ ενισχύθηκε πάνω από 13% με ώθηση από την παραγγελία ρεκόρ 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων από τη Hertz. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά που έγινε ποτέ για ηλεκτρικά οχήματα ενώ τα έσοδα για την αμερικανική βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να φτάσουν τα $4,2 δισ.

Παράλληλα, ο αμερικανικός γίγαντας πληρωμών PayPal δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται επί του παρόντος να αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Pinterest. Απαντώντας σε αυτό που χαρακτήρισε «φήμες της αγοράς», η χρηματοπιστωτική τεχνολογική εταιρεία δήλωσε σε ενημέρωση στον ιστότοπό της ότι «δεν επιδιώκει την εξαγορά του Pinterest αυτή τη στιγμή».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στα 83,76 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.806 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1615 δολ. ενώ η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε οριακά στο 1,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v