Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street σε νέα ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες με τεχνολογική ώθηση και το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα. Κέρδη για το δολάριο. Στο 1,63% το 10ετές. Άνοδος πάνω από τα $84 για το αργό. Ξεπέρασε το $1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Tesla.

Ανοδος στη Wall Street σε νέα ρεκόρ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους Dow Jones και S&P 500 να επιστρέφουν σε επίπεδα ρεκόρ μετά το αρχικό υποτονικό ξεκίνημα και ώθηση από τον τεχνολογικό τομέα.

O Dow Jones ενισχύεται 0,26% στις 35.770 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% υψηλότερα στις 15.225 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,56% στις 4.570 μονάδες.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με κέρδη 1%. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για τον βιομηχανικό δείκτη. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,7%, κλείνοντας επίσης σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική χρονιά. 

Oι μετοχές έχουν λάβει ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα το τρίτο τρίμηνο. Από τις 117 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έως τώρα, το 84% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη Refinitiv. Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν κατά 35% το τρίτο τρίμηνο.

«Η άνοδος των κερδών δίνει ώθηση στη bull market», δήλωσε ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Commonwealth Financial Network. «Η σεζόν αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου έχει ξεκινήσει πολύ καλά παρά τις ανησυχίες για τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και την έλλειψη εργατικού δυναμικού» τόνισε.

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μερικά από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά ονόματα, μεταξύ των οποίων το Facebook, η Alphabet, η Microsoft, η Amazon και η Apple.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,4% στα 84,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.804 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει ισχυρά κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,16 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,63%.

Στο ταμπλό, άλμα 9,5% καταγράφει η μετοχή της Tesla στα 996 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας του Έλον Μασκ να ξεπερνάει το 1 τρισ. δολάρια.

Ράλι 35% σημειώνει η μετοχή της Bakkt, μετά την ανακοίνωση της Mastercard ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία για την παροχή υπηρεσιών crypto στους πελάτες στο δίκτυο πληρωμών της. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v