Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα-ρεκόρ οι Dow Jones και S&P 500

Συνεχίζει ανοδικά η αμερικανική αγορά, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Άλμα 7% για τη μετοχή της UPS. Υποχωρεί ο χρυσός. Οριακά κέρδη για το αργό. Στο 1,63% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε επίπεδα-ρεκόρ οι Dow Jones και S&P 500

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τους Dow Jones και S&P 500 να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και τον Nasdaq να απέχει μόλις 1% από νέο ρεκόρ και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 35.826 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,77% στις 15.341 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,51% στις 4.590 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Facebook διολισθαίνει 0,3%, μετά την ανακοίνωση κερδών τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, σε αντίθεση με τα έσοδα και τους μηνιαίους χρήστες.

Άνοδο 7% σημειώνει η μετοχή της UPS. Ο ταχυδρομικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Η μετοχή της 3M καταγράφει κέρδη 2,2% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

«Η σεζόν των αποτελεσμάτων έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικό ξεκίνημα αλλά, για την ώρα, το μεγάλο τεστ είναι αν θα κάνουν το βήμα παραπάνω τα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα. Με τις μετοχές σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ο πήχης είναι πράγματι ψηλά και οι τεχνολογικές εταιρείες θα πρέπει να εντυπωσιάσουν για να δικαιολογήσουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις», ανέφερε ο Ράιαν Ντέτρικ, επικεφαλής της LPL Financial.

Aπό τις 119 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 83% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη Refinitiv. Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν κατά 35% το τρίτο τρίμηνο.

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσουν αποτελέσματα η Apple, η Microsoft και το Twitter.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller κατέγραψε άλμα 19,7% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, μετά από άνοδο 20% τον Ιούλιο, η οποίο ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 2000.

Οι τιμές των κατοικιών βρίσκονται πλέον σε επίπεδα-ρεκόρ και στις 20 πόλεις που καλύπτει ο δείκτης.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στα 83,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,4% στα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει πτώση έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1606 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 3 μονάδες βάσης, στο 1,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v