Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να περνά πάνω από τις 36.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του. Άνοδος 4% για τη Pfizer, πτώση 3% για την Tesla. Στο επίκεντρο η Fed. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό.

Νέο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Υψηλότερα για άλλη μια συνεδρίαση κινήθηκε η Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκίνησε σήμερα.

«Η συνεδρίαση της Fed τον Νοέμβριο, η απασχόληση του Οκτωβρίου και μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα, είναι οι καταλύτες μιας δύσκολης εβδομάδας για το χρηματιστήριο», σχολίασε o Chris Hussey της Goldman Sachs.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,39% ή 138 μονάδες στις 36.052, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,37% στις 4,630 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,34% στις 15.649. Και οι τρεις δείκτες έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Cisco Systems (+3%) και Dow (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Visa (-1,5%) και Boeing (-0,9%).

Στο εταιρικό μέτωπο, τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου συνεχίζουν να κρατάνε το χρηματιστήριο σε επίπεδα ρεκόρ. Μέχρι σήμερα, το 55% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, εκ των οποίων το 82% γνωστοποίησαν κέρδη πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στο μεταξύ, στα 36 δισ. δολάρια αναβάθμισε η Pfizer τις προβλέψεις για τα έσοδα από τις πωλήσεις του εμβολίου κατά κορωνοϊού το 2021. Οι πωλήσεις του εμβολίου έφτασαν στα 13 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για $10,88 δισ., σύμφωνα με δημοσκόπηση της Refiniti. Η μετοχή της Pfizer ενισχύθηκε 4%.

Στον αντίποδα, πιέσεις ασκήθηκαν στην μετοχή της Tesla (-3%) μετά το tweet του Έλον Μάσκ ότι η εταιρεία του δεν έχει υπογράψει ακόμη συμβόλαιο με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,2% στα 83,91 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,4% στα 1.789 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 1,55% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1585 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v