Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, μετά τα ρεκόρ της χθεσινής συνεδρίασης. Διολισθαίνει το δολάριο. Άνοδος για χρυσό και αργό. Στο 1,44% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι 5% για την General Electric.

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall Street

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τα χθεσινά ρεκόρ και το ράλι των μετοχών του κατασκευαστικού τομέα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,4% στις 36.285 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,75% υψηλότερα στις 15.816 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,45% στις 4.680 μονάδες.

Οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τη Δευτέρα, με τον S&P 500 να καταγράφει το 64ο ρεκόρ από την αρχή της χρονιάς. Ο δείκτης των blue chip μετοχών ενισχύθηκε 0,09% και σκαρφάλωσε για πρώτη φορά πάνω από τις 4.700 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,29% για το 44ο διαδοχικό ρεκόρ της χρονιάς. Ο Nasdaq κινήθηκε 0,07% υψηλότερα, σημειώνοντας την 11η διαδοχική ανοδική συνεδρίαση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί από τον Δεκέμβριο του 2019.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,6% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο. Ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κατέγραψε άνοδο 0,4%.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020, ο δείκτης εκτινάχτηκε 8,6%, όσο προέβλεπαν οι αναλυτές. Ανάλογο άλμα είχε καταγράψει και τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 5 μονάδες βάσης, στο 1,44%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,16 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,9% στα 82,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.830 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric πραγματοποιεί ράλι 5%, μετά την ανακοίνωση ότι θα χωριστεί σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες που θα δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, της αεροναυπηγικής και της υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v