Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ η Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με ώθηση από τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας. Ισχυρά κέρδη για τα treasuries, στο 1,48% βουτάει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ράλι 9% για τη μετοχή της Pfizer. Άνοδος για το δολάριο. Πάνω από τα $1.800 σκαρφαλώνει ο χρυσός. Ενισχύεται το αργό.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ η Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τους δείκτες να συνεχίζουν σε επίπεδα-ρεκόρ, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,65% στις 36.367 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,61% στις 16.037 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,68% στις 4.712 μονάδες.

Την Πέμπτη, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,4% και έκλεισε σε επίπεδο-ρεκόρ, στην έκτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση. Ο Nasdaq σημείωσε την ένατη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη και έκλεισε επίσης σε επίπεδα- ρεκόρ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 531.000 τον Οκτώβριο έναντι εκτίμησης για 450.000.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,6%, έναντι πρόβλεψης για 4,7%.

Η έκθεση της Παρασκευής είναι ιδαίτερα σημαντική καθώς «είναι ο πρώτος μήνας προσλήψεων μετά τη λήξη των προγραμμάτων στήριξηας των ανέργων, ενώ παράλληλα έχει βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση και η ζήτηση εργασίας παραμένει ισχυρή», γράφει ο Κρις Χάσεϊ της Goldman Sachs. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Pfizer πραγματοποιεί άλμα 9%. Η φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι το φάρμακό της κατά του κορωνοϊού μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας κατά 89%. 

Βουτιά 32% πραγματοποιεί η μετοχή της Peloton. Η εταιρεία αθλητικών ειδών και εκγύμνασης ανακοίνωσε ζημίες οι οποίες ήταν πολύ μεγαλύτερες από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές.

Άλμα 11,6% σημειώνει η μετοχή της Expedia. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,5% στα 80,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει κέρδη 0,4% στα 1.803 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,153 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 8 μονάδες βάσης, στο 1,48%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v