Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα-ρεκόρ η Wall με ώθηση από το πακέτο υποδομών

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, μετά την έγκριση του πακέτου του $1,25 τρισ. για τις υποδομές. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 1,48% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Μικρή άνοδος για αργό και χρυσό. Άλμα 5% για Caterpillar. Βουτάει 3,5% η Tesla.

Σε επίπεδα-ρεκόρ η Wall με ώθηση από το πακέτο υποδομών

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους δείκτες να σκαρφαλώνουν σε νέα επίπεδα- ρεκόρ, συνεχίζοντας το ράλι που ξεκίνησε την Παρασκευή μετά τα θετικά στοιχεία για την αγορά απασχόλησης και με περαιτέρω ώθηση από την έγκριση του επενδυτικού πακέτου του $1,25 τρισ. από το Κογκρέσο.

O Dow Jones ενισχύεται 0,47% στις 36,470 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,2% στις 16.011 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,17% στις 4.705 μονάδες.

To βράδυ της Παρασκευής, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο για επενδύσεις σε υποδομές $1,25 τρισ. Το νομοσχέδιο, το οποίο είχε περάσει από τη Γερουσία τον Αύγουστο, θα κατευθυνθεί στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να υπογραφεί. Το νομοσχέδιο προβλέπει την πραγματοποίηση επενδύσεων στις μεταφορές, στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και στα ευρυζωνικά δίκτυα.

Οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ την Παρασκευή, σε μια εβδομάδα με θετικό πρόσημο. Ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε 0,6%, καταγράφοντας την έκτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών. Ο S&P 500 κινήθηκε 0,4% υψηλότερα, σημειώνοντας την έβδομη ανοδική συνεδρίαση στη σειρά, ενώ ο Nasdaq έκλεισε σε θετικό έδαφος για δέκατη διαδοχική φορά.

Το ράλι πυροδοτήθηκε από την έκθεση για την αγορά εργασίας, που έδειξε ότι τον Οκτώβριο δημιουργήθηκαν 531.000 θέσεις εργασίας, περισσότερες από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. «Η οικονομία σίγουρα ανεβάζει ρυθμό», δήλωσε ο Nτέιβιντ Λέμποβιτζ της JP Morgan στο CNBC. «Αναμένουμε ότι η ανάπτυξη θα ενισχυθεί ως το τέλος του 2021 και τις αρχές του 2022», πρόσθεσε.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Caterpiillar πραγματοποιεί άλμα 5%, καθώς η εταιρεία παραγωγής κατασκευαστικού εξοπλισμού θα ωφεληθεί από το πακέτο για τις επενδύσεις.

Άνοδο πάνω από 2% σημειώνει και η μετοχή της Deere.

Bουτιά 3,5% σημειώνει η μετοχή της Tesla. O ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων προέβη σε δημοσκόπηση στο Twitter ζητώντας από τους ακολουθούς του να απαντήσουν αν πρέπει να πουλήσει 10% από το μερίδιό του στην Tesla. Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ήταν «ναι» και ο Μασκ είχε δηλώσει ότι θα το τηρήσει.

Eν τω μεταξή, η μετοχή της Alphabet, της μητρικής της Google, έφτασε να ενισχύεται 0,5% πάνω από τις 3.000 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνά τα 2 τρισ. δολάρια. Η μετοχή έχει πραγματοποιήσει ράλι 70% φέτος.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,16% στα 81,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα στα 1.824 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,157 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 1,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v