Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall μετά τα στοιχεία για λιανικές πωλήσεις

Υψηλότερα οι δείκτες, μετά την ισχυρή άνοδο των λιανικών πωλήσεων. Στο 1,61% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ράλι 4,5% για τη Home Depot. Η κεφαλαιοποίηση της startup παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Rivian ξεπέρασε τη Volkswagen. Απώλειες για χρυσό και αργό.

Ανοδος στη Wall μετά τα στοιχεία για λιανικές πωλήσεις

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και ενώ τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνουν της Home Depot προσφέρουν στήριγμα στον Dow Jones. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 36.287 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,71% υψηλότερα στις 15.965 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,61% στις 4.711 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 1,7% μετά από άνοδο 0,8% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν κατά 1,5%.

Eξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις κινήθηκαν 1,7% υψηλότερα, ενώ εξαιρουμένων των αυτοκινήτων και της βενζίνης, οι πωλήσεις σημείωσαν κέρδη 0,7%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών εισαγωγών κατέγραψε άνοδο 1,2%, έναντι πρόβλεψης για κέρδη 1%. Τον Σεπτέμβριο ο δείκτης είχε καταγράψει άνοδο 0,4%. 

Άνοδο 1,6% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,9%. Τον Σεπτέμβριο είχε υποχωρήσει 1,3%.

Η μεταποιητική παραγωγή κατέγραψε άνοδο 1,2% μετά από πτώση 0,7% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα κινηθεί 0,9% υψηλότερα.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Walmart ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τριμήνου υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ αύξησε τις προβλέψεις της για το 2021, με τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να αναμένεται να διαμορφωθούν στα 6,4 δολάρια.

Η μετοχή υποχωρεί 1%.

Η Home Depot ανακοίνωσε άλμα 9,8% στα κέρδη τρίτου τριμήνου. Η μετοχή πραγματοποιεί ράλι 4,25% στα 386 δολάρια.

Η μετοχή του startup παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Rivian  πραγματοποιεί άλμα 12%, σκαρφαλώνοντας σε επίπεδο διπλάσιο από την IPO της περασμένης εβδομάδας με την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά αυτήν της Volkswagen

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,617%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,35% στα 80,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,2% στα 1.863 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v