Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι Νasdaq και S&P 500. Συνεχίζει την ανοδική πορεία ο χρυσός. Κέρδη και για το αργό. Στο 1,55% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά 6,9% για τη Disney.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τις χθεσινές απώλειες και το sell-off στον τεχνολογικό τομέα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,21% στις 36.023 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,7% στις 15.735 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,25% υψηλότερα στις 4.658 μονάδες.

Οι δείκτες έκλεισαν με ισχυρές απώλειες την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε σε υψηλό 31 ετών. Η επακόλουθη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων άσκησε πιέσεις στις μετοχές ανάπτυξης.

Ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε 0,66%, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,8%, ενώ ο Nasdaq βούτηξε 1,7% καθώς Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Microsoft και Alphabet έκλεισαν χαμηλότερα.

«Ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλά, προς έκπληξη πολλών, οι οποίοι ανέμεναν ότι οι τιμές θα προσγειωθούν συντομότερα», δήλωσε στο CNBC ο Ράιαν Ντέτρικ, υπεύθυνος στρατηγικής στην LPL Financial. «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κλείσεις μια οικονομία των 20 τρισ. δολαρίων και να μη νιώσεις αναταράξεις καθώς επανεκκινεί, αλλά ελπίζουμε ότι τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες θα επιλυθούν τα επόμενα τρίμηνα και θα μετριαστεί και ο πληθωρισμός», πρόσθεσε.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,9% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και 6,2% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 1990. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα κινηθεί 0,6% και 5,9% υψηλότερα αντίστοιχα. Τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης είχε αυξηθεί κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και 5,4% σε ετήσια βάση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,4% υψηλότερα στα 81,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει κέρδη 0,8% στα 1.863 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,146 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,55%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walt Disney πραγματοποιεί βουτιά 6,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v