Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τα μακροοικονομικά στοιχεία στο επίκεντρο. Απώλειες για το αργό. Υποχωρεί και ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,59% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτιά 4% για τη μετοχή της Tesla κάτω από τα $1.000.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Διαγράφουν τα αρχικά κέρδη ο Nasdaq και ο S&P 500 ενώ ο Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 36.107 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,4% στις 15.788 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,15% στις 4.675 μονάδες. 

«Τα στοιχεία ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι η άνοδος του πληθωρισμού σε υψηλό 30 ετών μπορεί να παραμείνει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα και πρόκληση για επιχειρήσεις, καταναλωτές και κεντρικούς τραπεζίτες, για τους επόμενους τέσσερις με έξι μήνες ή περισσότερο», ανέφερε σε σημείωμα προς τους επενδυτές ο Τζον Στόλτζφους, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στην Oppenheimer Asset Management. Ο ίδιος σημείωσε πάντως ότι αναμένει ο πληθωρισμός να υποχωρήσει. 

Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα θα αποκτήσουν μια εικόνα για το πόσο ξοδεύουν οι καταναλωτές, όταν δημοσιευτούν αύριο τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, ενώ την Τετάρτη θα βγουν τα στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών και τις οικοδομικές άδειες. 

Σήμερα η Fed Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ο δείκτης μεταποίησης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε στις 30,9 μονάδες, από 19,8 ένα μήνα νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι υψηλότερα από το μηδέν δείχνει ανάπτυξη. Τα στοιχεία του Νοεμβρίου ξεπέρασαν τις προβλέψεις όλων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Ο δείκτης τιμών για υλικά αυξήθηκε στις 83 μονάδες, σημείο που είναι το δεύτερο πιο υψηλό που έχει καταγραφεί ποτέ.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 0,26% στα 1.864 δολάρια η ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο βουτάει 1,7% στα 79,3 δολάρια το βαρέλι. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,114 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,59%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla υποχωρεί 4,4% στα 990 δολάρια, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο ο Έλον Μασκ να πουλήσει και άλλες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v