Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το βλέμμα σε νέα υψηλά η Wall Street

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο μετά από τρεις σερί πτώσεις. Κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά οι S&P και Nasdaq. Στο 1,58% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Οριακά υψηλότερα το δολάριο.

Με το βλέμμα σε νέα υψηλά η Wall Street

Άνοδος στη Wall Street με τον πληθωρισμό να παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

«Τα μεγάλα νούμερα κάνουν πρωτοσέλιδα και πράγματι οι τιμές είναι υψηλότερες αλλά συγχρόνως υπάρχουν και αυξήσεις μισθών που είναι αντίστοιχες με τον πληθωρισμό. Οπότε ο πληθωρισμός είναι πραγματικός αλλά ο αντίχτυπος δεν είναι τόσο οξύς όσο θα πίστευαν κάποιοι», ανέφερε ο Ράντι Φρέντερικ, επικεφαλής trading στο Schwab Center for Financial Research.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,5% ή 179 μονάδες στις 36.099, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,72% στις 4.682 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1% στις 15.860 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των (+2%) και Apple (+1,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-1,5%) και ΙΒΜ (-0,9%).

Στο μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη βούτηξε σε χαμηλό 10 ετών τον Νοέμβριο καθώς ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 66,8 μονάδες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση από τον Νοέμβριο του 2011 και αρκετά χαμηλότερη από την πρόβλεψη των αναλυτών του Dow Jones για άνοδο στις 72,5 μονάδες. Τον Οκτώβριο ο δείκτες είχε διαμορφωθεί στις 71,7 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι χωρίζεται σε δύο εισηγμένες εταιρείες.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η μία εταιρεία θα επικεντρώνεται σε καταναλωτικά προϊόντα, όπως είναι για παράδειγμα οι επίδεσμοι και η βρεφική πούδρα, και η άλλη θα επικεντρώνεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα και ιατρικές συσκευές. Οι μετοχές της Johnson & Johnson ενισχύθηκαν 1,4%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 1% στα 80,59 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε για έβδομη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,3% στα 1.868 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο έχασε 0,6% ενώ ο χρυσός κέρδισε 2,8%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1446 δολ. και στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v