Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street κοντά σε νέα ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Απώλειες για το αργό. Πτώση και για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,55% κινείται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη 2% για τη J&J.

Μικρή άνοδος στη Wall Street κοντά σε νέα ρεκόρ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τους δείκτες να οδεύουν σε εβδομαδιαία πτώση, με την αγορά να δείχνει να ξεπερνά το σοκ από τα στοιχεία που έδειξαν άνοδο του πληθωρισμού σε υψηλό 30 ετών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 36.024 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,07% στις 15.717 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,1% στις 4.654 μονάδες.

«Τα μεγάλα νούμερα κάνουν πρωτοσέλιδα και ναι, οι τιμές είναι υψηλότερα, αλλά έχουμε επίσης και αυξήσεις στους μισθούς, οι οποίες είναι περίπου αντίστοιχες με τον πληθωρισμό. Οπότε ο πληθωρισμός είναι αναμφίβολα πραγματικός, αλλά ο αντίκτυπος δεν είναι τόσο οξύς όσο θα πίστευαν κάποιοι», δήλωσε στο CNBC ο Ράντι Φρέντερικ, επικεφαλής trading στο Schwab Center for Financial Research.

«Πιστεύω ότι οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες θα αρχίσουν να υποχωρούν και πιστεύω ότι η αγορά εργασίας θα απελευθερωθεί λίγο, όπως είδαμε από την έκθεση για την απασχόληση της Παρασκευής», τόνισε αναλυτής της Northwestern Mutual στο CNBC.

Από τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 66,8 μονάδες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση από τον Νοέμβριο του 2011 και αρκετά χαμηλότερη από την πρόβλεψη των αναλυτών του Dow Jones για άνοδο στις 72,5 μονάδες.

Τον Οκτώβριο ο δείκτες είχε διαμορφωθεί στις 71,7 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,2% στα 80,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,2% στα 1.859 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,144 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει πτώση δύο μονάδων βάσης, στο 1,55%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Johnson & Johnson κινείται πάνω από 2% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η εταιρεία θα διασπαστεί σε δύο ξεχωριστές οντότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v