Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με στήριξη από τα macro

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους S&P 500 και Nasdaq να απέχουν μια ανάσα από νέα ιστορικά υψηλά. Ικανοποίησαν οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή. Στο 1,64% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Επιμένει ανοδικά το δολάριο.

Κέρδη στη Wall Street με στήριξη από τα macro

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από την ισχυρή άνοδο στις λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 1,7% μετά από άνοδο 0,8% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν κατά 1,5%.

Eξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις κινήθηκαν 1,7% υψηλότερα, ενώ εξαιρουμένων των αυτοκινήτων και της βενζίνης, οι πωλήσεις σημείωσαν κέρδη 0,7%.

Επιπλέον, ανέκαμψε η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ καθώς ενισχύθηκε 1,6% έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,9%. Τον Σεπτέμβριο είχε υποχωρήσει 1,3%.

Στο μεταξύ, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να βαρύνουν την αγορά μετά την εκτόξευση του δείκτη τιμών τον προηγούμενο μήνα- η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων τριών δεκαετιών. Ωστόσο ο επικεφαλής στρατηγικής της Wells Fargo, Paul Christopher εμφανίστηκε καθησυχαστικός υποστηρίζοντας ότι «ο πληθωρισμός θα ρυθμιστεί το 2020 αφού πρώτα κινηθεί υψηλότερα στο επόμενο εξάμηνο».

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,15% ή 53 μονάδες στις 36.142, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,39% στις 4,700 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,76% στις 15.973.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Home Depot (+5,7%) και Nike (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (-2,6%) και Walmart (-2,3%).

Στο εταιρικό μέτωπο, η Walmart ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα και αναβάθμισε ξανά τις προοπτικές του ομίλου. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι συγκρίσιμες πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν 9,2% στα καταστήματα των ΗΠΑ, έναντι ανόδου 7% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η εταιρεία αναμένει πλέον προσαρμοσμένα κέρδη φέτος περίπου 6,40 δολάρια ανά μετοχή, από το προηγούμενο εύρος που δεν ξεπερνούσε τα 6,35 δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,2% στα 80,76 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,7% στα 1.854 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,64% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε σε υψηλό 16 μηνών έναντι του ευρώ στο 1,1318 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v