Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και τα macro. Ενισχύεται το δολάριο. Απώλειες για το αργό. Πάνω από τα $1.860 ο χρυσός. Στο 1,64% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη 5% για την Tesla.

Μικρή πτώση στη Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Οριακές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για την άνοδο του πληθωρισμού αντισταθμίζουν τα ισχυρά κέρδη των κολοσσών του λιανικού εμπορίου.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,22% στις 36.063 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,09% στις 15.957 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 4.692 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών σημείωσαν πτώση 0,7% μετά από βουτιά 2,7% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 1,5%.

Την ίδια στιγμή, ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι νέες οικοδομικές άδειες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι άδειες πραγματοποίησαν άλμα 4% τον Οκτώβριο, μετά από βουτιά 7,8%. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 2,8%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Visa βουτάει περίπου 3%. Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να δέχεται πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άνοδο 5% σημειώνει η μετοχή της Tesla, συνεχίζοντας την ανάκαμψη από τη βουτιά κατά 15,6% την περασμένη εβδομάδα.

Άλμα πάνω από 6% πραγματοποιεί η μετοχή της TJX. Η εταιρεία πώλησης ειδών σπιτιού και οικιακών συσκευών ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

H μετοχή της Microsoft σημειώνει άνοδο 0,5% στο νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 339 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές κάνουν rotation από τις μετοχές αξίας στους τεχνολογικούς τίτλους. H Αpple καταγράφει άνοδο 2% στα 154 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,1% στα 79,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,64% στα 1.865 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι του ευρώ, ενώ καταγράφει απώλειες έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,64%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v