Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Άνοδος για το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός. Στο 1,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 8% για τη μετοχή της Nvidia. Διολισθαίνει το δολάριο.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να κινείται σταθερά σε αρνητικό έδαφος και τους S&P 500 και Nasdaq να κινούνται μεταξύ κερδών και απωλειών.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,18% στις 35.870 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,19% υψηλότερα στις 15.950 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,24% στις 4.699 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nvidia ενισχύεται πάνω από 8%. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τρίτου τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις, ενώ εξέδωσε αισιόδοξες προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο που λήγει τον Ιανουάριο. Η Nvidia εμφάνισε κέρδη 55% στις πωλήσεις σε data centers σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ κατέγραψε άλμα 42% στις πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά της, το gaming.

Τα κέρδη αυτά έδωσαν ώθηση στις υπόλοιπες μετοχές των εταιρειών παραγωγής τσιπ. H μετοχή της Micro Devices ενισχύεται 2%. Άνοδο πάνω από 1% καταγράφουν οι μετοχές των Skyworks και Micron Technology. Άλμα πάνω από 8% πραγματοποιεί η μετοχή της GlobalFoundries. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Νοεμβρίου έφτασαν στις 268.000, καταγράφοντας μείωση 1.000 ατόμων, σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν. Το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς υψηλότερο από την εκτίμηση έρευνας του Dow Jones για 260.000. Ηταν επίσης το πιο χαμηλό από την έναρξη της πανδημίας.

Οι αιτήσεις για ανεργία μειώνονται σταθερά και κατευθύνονται προς το σημείο που ήταν προ πανδημίας, στις περίπου 220.000 την εβδομάδα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,5% στα 78,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,29% χαμηλότερα στα 1.864 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,134 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v