Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον Nasdaq

Άνοδος και νέο ιστορικό υψηλό για τον τεχνολογικό δείκτη ενώ για τρίτη σερί συνεδρίαση υποχώρησε ο Dow Jones. Στο 1,54% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. «Βουτιά» 3,7% για το πετρέλαιο.

Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς επιστρέφουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την πανδημία μετά το καθολικό lock down που ανακοίνωσε η Αυστρία για τουλάχιστον 20 μέρες εξαιτίας της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα.

«Οι επενδυτές θεωρούσαν πως οι μαζικοί εμβολιασμοί θα απέτρεπαν νέα lock down, ωστόσο η Αυστρία τους διέψευσε», σχολίασε αναλυτής. «Επιπλέον οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους και στη Γερμανία που υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων».

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 0,75% ή 269 μονάδες στις 35.601, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,14% στις 4,697 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ και συγκεκριμένα υψηλότερα κατά 0,40% στις 16.057 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Nike (+2%) και Apple (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (-5,7%) και Merck & Co (-2,6%).

Στο μεταξύ, πάνω από το 80% των εισηγμένων του S&P που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα γ’ τριμήνου, γνωστοποίησαν κέρδη πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στήριξαν την αγορά αυτή την εβδομάδα», σχολίασε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της E-Trade Financial, Mike Loewengard. «Και μπορεί οι επενδυτές να ανέμεναν με ανησυχία την περίοδο των αποτελεσμάτων, ωστόσο οι καταναλωτές εμφανίστηκαν ανθεκτικοί και οι εταιρικοί ισολογισμοί ισχυροί παρά τις πιέσεις στις τιμές».

Παράλληλα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το σχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ένα πρώτο κρίσιμο στάδιο πριν από την έγκρισή του από τη Γερουσία η οποία προμηνύεται δύσκολη.

Το κείμενο που φέρει τον τίτλο "Build Back Better" (Ανοικοδομώντας καλύτερα), αναφέρεται σε ένα κοινωνικό και περιβαλλοντικό σχέδιο ύψους 1,8 δισ. δολαρίων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «βούλιαξε» 3,7% στα 76,10 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,5% στα 1.851 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός έχασαν 5,8% και 0,9% αντίστοιχα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά εξι μονάδες βάσης στο 1,54% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,7% έναντι του ευρώ στο 1,1289 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v