Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις με τον Dow Jones να κερδίζει 560 μονάδες. Στο 1,48% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Άλμα» 3,7% για το πετρέλαιο.

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Ανέκαμψε η Wall Street μετά την δήλωση Τζο Μπάιντεν ότι η αμερικανική οικονομία δεν θα επιστρέψει σε εποχές lockdown, δηλαδή Μαρτίου 2020.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την δωρεάν διάθεση 500 εκατ. rapid τεστ για όλους τους Αμερικανούς από τις αρχές Ιανουαρίου ενώ χαρακτήρισε πατριωτικό καθήκον τον εμβολιασμό.

«Η όμικρον και οι άγνωστες επιπτώσεις της δημιουργούν αβεβαιότητα. Τα ομόλογα υπεραγοράζονται, οι μετοχές υπερπουλιούνται και τώρα αναζητούμε απαντήσεις», σχολίασε ο Timothy Lesko, διευθυντής της Granite Investment Advisors. «Αν όμως η ασθένεια που προκαλεί η όμικρον είναι ήπια –κάτι που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης- τότε μπορεί να δούμε ράλι στο χρηματιστήριο».

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,61% ή 560 μονάδες στις 35.493, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,78% στις 4,649 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,40% στις 15.341.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές Nike (+6,20%) και Boeing (+5,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Merck & Co (-1,2%) και Verizon (-0,5%).

Στο μεταξύ, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε κατά 8,3% στα 214,8 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εμπορίου.

Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 15 ετών.

H διεύρυνση του ελλείμματος αντανακλά τη μείωση του πλεονάσματος στις υπηρεσίες, οι οποίες έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα από τον κορωνοϊό.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στο 3,7% το περασμένο τρίμηνο από 3,5% την περίοδο από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 3,7% στα 71,12 δολάρια ανά και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.788 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,48% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1284 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v