Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με το βλέμμα στην Ουκρανία

Διευρύνουν τις χθεσινές βαριές απώλειες οι δείκτες καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για την ουκρανική κρίση. Συνεχίζει καθοδικά το αργό, κάτω από τα $90 το βαρέλι. Ενισχύεται το δολάριο. Πτώση για τον χρυσό. Στο 1,93% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με το βλέμμα στην Ουκρανία

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους δείκτες να κινούνται αρκετά χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας, καθώς υπάρχει νέα κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,58% στις 34.093 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,12% χαμηλότερα στις 13.563 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,73% στις 4.348 μονάδες.

Οι δείκτες άρχισαν να κινούνται χαμηλότερα μετά τις πληροφορίες ότι έχει αρχίσει η εκκένωση σε περιοχές των Ρωσόφωνων αυτονομιστών στην Ανατολική Ουκρανία.

 

Ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε την Πέμπτη περισσότερες από 600 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τα τέλη Νοεμβρίου. Ο S&P 500 κινήθηκε περισσότερο από 2% χαμηλότερα, για να βάλει τέλος σε ένα ανοδικό σερί δύο ημερών, ενώ ο Nasdaq Composite βούτηξε 2,9%.

«Οι αγορές τείνουν να αντιδρούν υπερβολικά στα γεωπολιτικά γεγονότα», δήλωσε ο Άντριου Γκαρθγουέιτ της Credit Suisse σε σημείωμα την Παρασκευή.

Οι δείκτες οδεύουν στη δεύτερη εβδομάδα απωλειών στη σειρά. Ο Dow έχει υποχωρήσει 1,2% από την αρχή της εβδομάδας μέχρι σήμερα, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν διολισθήσει 0,9% και 0,5%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν 6,7% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 6,5 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Ένωση Μεσιτών. Οι αναλυτές πρόεβλεπαν πτώση κατά 1,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,44% στα 89,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει απώλειες 0,16% στα 1.898 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,135 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 2 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v