Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη ημέρα απωλειών για τον Dow Jones

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες με τον S&P 500 πιο βαθιά σε περιοχή διόρθωσης. Boυτιά 2,2% για Nasdaq. Οριακές απώλειες για το αργό. Ανοδικό γύρισμα για τον χρυσό στα $1.910. Στο 1,98% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Πέμπτη ημέρα απωλειών για τον Dow Jones

Διαγράφουν τα αρχικά κέρδη οι αμερικανικές μετοχές με τον S&P 500 να βουτάει πιο βαθιά σε περιοχή διόρθωσης και τον βιομηχανικό δείκτη να βρίσκεται στο κόκκινο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,2% στις 33.175 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 2,2% στις 13.080 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,65% στις 4.233 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων την Τρίτη, ο Dow βούτηξε 483 μονάδες ή 1,42%, καταγράφοντας την τέταρτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση. Κάποια στιγμή ο βιομηχανικός δείκτης υποχωρούσε περισσότερο από 700 μονάδες. Ο S&P 500 διολίσθησε 1,01% και βρέθηκε 10,25% κάτω από το κλείσιμο-ρεκόρ της 3ης Ιανουαρίου, μπαίνοντας έτσι σε περιοχή διόρθωσης.

Και οι 11 τομείς του S&P 500 σημείωσαν πτώση την Τρίτη. Οι μετοχές της ενέργειας κινήθηκαν χαμηλότερα παρά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,23% για την τέταρτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση.

Το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την πρώτη δόση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Τα μέτρα στοχεύουν τις ρωσικές τράπεζες, το δημόσιο χρέος της χώρας και τρία πρόσωπα.

«Ενώ οι αβεβαιότητες παραμένουν, η δουλειά μας δείχνει ότι ιστορικά στρατιωτικά γεγονότα/κρίσεις τείνουν να προκαλούν αστάθεια στις αγορές και συχνά προκαλούν βραχυπρόθεσμη πτώση, αλλά οι μετοχές τείνουν τελικά να ανακάμψουν, εκτός εάν το γεγονός ωθήσει την οικονομία σε ύφεση», έγραψε σε σημείωμα ο Εϊλέμ Σενιούζ, υπεύθυνος μακροοικονομικής στρατηγικής στην Truist. «Το επενδυτικό κλίμα υποδηλώνει επίσης ότι ο πήχης για θετικές εκπλήξεις είναι χαμηλός», πρόσθεσε.

«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν πιο αργό κύκλο ανάπτυξης και αυτό θα μπορούσε να εξαλείψει τον κίνδυνο αύξησης των επιτοκίων κατά μισή μονάδα στην απόφαση της FOMC της 16ης Μαρτίου», τόνισε αναλυτής της Oanda.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει πτώση 0,15% στα 91,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διαγράφει τις αρχικές απώλειες και ενισχύεται 0,2% στα 1.910 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,134 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται 2 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,98%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v