Ανακάμπτει η Wall Street κόντρα στο ράλι του αργού

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, μετά το χθεσινό sell-off. Νέα άνοδος για το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,77% ενισχύεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 6% για το αργό, πάνω από τα $110 το βαρέλι. Πτώση 0,8% για τον χρυσό. Κέρδη 4,6% για τη μετοχή της Ford.

Ανακάμπτει η Wall Street κόντρα στο ράλι του αργού

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου πραγματοποιούν ξέφρενο ράλι καθώς συνεχίζεται για έβδομη ημέρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,9% στις 33.927 μονάδες, ο Nasdaq κινείτα 1,25% υψηλότερα στις 13.703 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,88% στις 4.387 μονάδες.

Στις συναλλαγές της Τρίτης, ο Dow υποχώρησε 597 μονάδες, ή 1,76%. Ο S&P 500 έχασε 1,55% και ο Nasdaq υποχώρησε 1,59%.

Η τιμή των συμβολαίων της αμερικανικής ποικιλίας του αργού και του brent ενισχύονται 6% σε υψηλό 11 ετών, πάνω από το επίπεδο των 110 δολαρίων.

Η κίνηση φαίνεται να τονώνει τις μετοχές πετρελαίου, με την Exxon και τη Chevron να σημειώνουν άνοδο περίπου 2% η καθεμία. Ωστόσο, το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος έχει επίσης εντείνει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την πιθανή επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης.

«Η χθεσινή κίνηση των τιμών, η οποία οδήγησε σε άλμα τις προσδοκίες για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed, σε βουτιά τις παγκόσμιες αποδόσεις, σε ράλι το δολάριο και σε sell-off τις αγορές μετοχών, υποδηλώνει έντονα ότι οι επενδυτές τιμολογούν όλο και περισσότερο σε μια πιθανή απότομη επιβράδυνση», τόνισε αναλυτής της Wolfe Research σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες.

Η αγορά έχει λάβει στήριξη από σειρά θετικών ειδήσεων από το εταιρικό μέτωπο.

Οι μετοχές της Ford καταγράφουν άνοδο 4,6%. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα χωρίσει τις δραστηριότητες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και παλαιού τύπου σε δύο ξεχωριστές μονάδες. 

Η μετοχή της Salesforce ενισχύεται περισσότερο από 3% αφού ο κολοσσός λογισμικού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο.

Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί καθώς υπάρχουν αναφορές ότι οι ρωσικές δυνάμεις διείσδυσαν στη Χερσώνα και έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη, δύο βασικές πόλεις στο νότιο τμήμα της χώρας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,108 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς καταγράφει άνοδο 7 μονάδων βάσης, στο 1,77%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 0,8% στα 1.929 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v